Πανηγυρισμοί Περιφέρειας για την 3ετή καθυστέρηση στα έργα της Σαμοθράκης

Για τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Σαμοθράκη μας ενημέρωσε η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. Τα έργα, τα οποία έχουν καθυστερήσει σχεδόν 3 χρόνια, επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Τι κι αν η θεομηνία που προκάλεσε τις καταστροφές στο νησί συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2017, τι κι αν η καταλληλότερη περίοδος για να εκτελεστούν κάποια οδικά έργα, κρίθηκε από τους αρμόδιους πως θα ήταν το κατακαλόκαιρο, με αποτέλεσμα κάτοικοι και επισκέπτες να εξαναγκάζονται σε ακόμη πιο μεγάλες διαδρομές και παρακάμψεις, λόγω των αποκλεισμένων δρόμων; Η Περιφέρεια ανερυθρίαστα πανηγυρίζει για τα αυτονόητα, που μάλιστα καθυστέρησαν 3 χρόνια!

Τα έργα, προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ, εκτελούνται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο και ειδικότερα στα τμήματα:

• Καμαριώτισσα, Θέρμα, Ρέμα Φονιά

Διαβάστε ακόμη  Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Δήμος Ορεστιάδας για τις ανεμογεννήτριες

• Καμαριώτισσα, Λάκκωμα, Προφήτης Ηλίας, Καστέλι

• Καμαριώτισσα, Χώρα

• Παλαιόπολη, Χώρα

Τον κ. Πέτροβιτς συνόδευε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος, ο επιβλέπων μηχανικός της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου, καθώς και εκπρόσωποι των αναδόχων εταιρειών, που ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών.

«Τα έργα για την αποκατάσταση των φθορών στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σταδιακά ολοκληρώνονται», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και σε συνεργασία με τον Δήμο Σαμοθράκης, παρεμβαίνει εκτός των τμημάτων ευθύνης της και σε σημεία αρμοδιότητας του Δήμου, με στόχο την ασφάλεια και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού».

φωτό αρχείου