Πάνω από 3.000 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Έβρου έχουν ξεκινήσει να φοιτούν στις ηλεκτρονικές τάξεις του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνο Μπαντίκο.

Σε επίπεδο ΑΜΘ, σε ό,τι αφορά την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που είχε τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας με τους Περιφερειακούς Δ/ντες, οι ψηφιακές τάξεις, ανά νομό, έχουν ως εξής:

Έβρος

Ψηφιακές τάξεις- Μαθήματα 718

Εκπαιδευτικοί 409

Μαθητές 3.078

Ροδόπη

Ψηφιακές Τάξεις-μαθήματα 488

Εκπαιδευτικοί 299

Μαθητές 3.197

Ξάνθη

Ψηφιακές τάξεις-μαθήματα 203

Εκπαιδευτικοί 193

Μαθητές 1.627

(εδώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τις επόμενες μέρες, καθώς η καραντίνα στον Εχίνο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον σχηματισμό ψηφιακών τάξεων)

Καβάλα

Ψηφιακές τάξεις-μαθήματα 278

Εκπαιδευτικοί 372

Μαθητές 2.932

Δράμα

Ψηφιακές τάξεις 236

Διαβάστε ακόμη  Επίθεση Ζαμπούκη σε Λαμπάκη, χωρίς αναφορά στο «χαμένο» δικαστικό μέγαρο

Εκπαιδευτικοί 166

Μαθητές 2.380

Ο Κ. Μπαντίκος επισήμανε ότι θα αυξηθούν οι ψηφιακές τάξεις και πρόσθεσε ότι δεν χάνεται η εκπαιδευτική χρονιά, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα καθορισθούν χρονικά, παρακολουθώντας την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην χώρα μας τον Απρίλιο.

Ήδη οι υποψήφιοι μαθητές για τα ΑΕΙ, ξεκίνησαν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στις πανελλαδικές, μια διαδικασία που θα διαρκέσει ως τις 9 Απρίλη.

Τέλος, ο Κ. Μπαντίκος επισήμανε το τεράστιο ενδιαφέρον των Εκπαιδευτικών, για την ενεργοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος. Κακώς κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για αδράνεια των Εκπαιδευτικών του Δημοσίου. Τα πρώτα προβλήματα με το σύστημα και την πλατφόρμα για την ασύγχρονη εκπαίδευση ξεπεράστηκαν, κι όλο αυτό θα μείνει ως μια πολύτιμη παρακαταθήκη για διαχείριση ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.