Πανωλεθρία : Με 8 φοιτητές απομένει το τμήμα Δασολογίας του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα!

Άλλο ένα success story γράφει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Παιδείας στον Έβρο. Αυτή τη φορά, μετά το απαράδεκτο σύστημα εισαγωγής που εφάρμοσε στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις, το οποίο άφησε με ελάχιστες φοιτητές ιδιαίτερα τις σχολές του Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα, με τη διαδικασία των μετεγγραφών, ήρθε το τελειωτικό ‘χτύπημα’.

Συνολικά, η Θράκη, όπως γράφει ο Χρονος, χάνει 688 φοιτητές , που φεύγουν με μετεγγραφή για άλλες πόλεις, ενώ στις σχολές του ΔΠΘ έρχονται με μετεγγραφή 116 φοιτητές.

Από τις δύο σχολές της Ορεστιάδας θα αποχωρήσουν συνολικά 17 φοιτητές και δεν θα έρθει ούτε ένας. Να σημειωθεί πως ειδικά στο τμήμα Δασολογίας, όπου οι εισακτέοι τον Σεπτέμβρη ήταν μόλις 21, ενώ είχαν ζητηθεί από το ΔΠΘ αρκετά περισσότεροι, και πλέον απομένουν 13! Στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης φεύγουν 49 φοιτητές και δεν έρχεται κανείς, στο Παιδαγωγική Δημοτικής Εκπαίδευσης , το μόνο κερδισμένο έρχονται 28 και δεν φεύγει κανείς, ενώ στο τμήμα  Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία  φεύγουν με μετεγγραφή 50 και θα έρθουν 22.

Διαβάστε ακόμη  Κυνική δήλωση υποψηφίου της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής – Προτείνει διαλογή καρκινοπαθών για μείωση κόστους