Πάνος Ισμαήλος: Μετά τη στρατιωτική θητεία ήρθε η επένδυση στον Έβρο

Για τον Πάνο Ισμαήλο θεωρείται εμπειρία ζωής ότι το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής του θητείας εκπληρώθηκε στον Έβρο. Είναι κάτι που το αναφέρει με τιμή στο βιογραφικό του ανάμεσα στις σπουδές και το Executive MBA στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην προϋπηρεσία στην Alpha Bank, στα τέσσερα χρόνια στην ναυτιλιακή Stamco Ship Management αλλά και στην οικογενειακή A. Ισμαήλος Α.Ε. στην οποία τα τρία τελευταία χρόνια έχει ενεργό ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό της μελλοντικής πορείας της.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Α. Ισμαήλος είναι εξουσιοδοτημένος διανομέας και επισκευαστής της Mercedes-Benz εδώ και 30 χρόνια, κάτι που την καθιστά τον παλαιότερο διανομέα στην Ελλάδα. Σήμερα, λειτουργεί συνολικά 4 εξουσιοδοτημένα σημεία σε Αττική και Δωδεκάνησα. Σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η εταιρεία ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του 29χρόνου Πάνου Ισμαήλου ο οποίος ανέφερε: «Έζησα τον Έβρο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας και μπορώ να πω πως μου προκαλούσε την αυθόρμητη αναζήτηση να τον ανακαλύψω και να ερμηνεύσω την ξεχωριστή ηρεμία των ανθρώπων του. Είναι μεγάλη η ευθύνη να κατανοεί κανείς βαθύτερα πως βρίσκεται και ζει στο βορειότερο άκρο της χώρας. Παρατηρώντας τον τρόπο ζωής τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πάντα με διάθεση και χαμόγελο, θέλησα να βοηθήσω με το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας μας στον τόπο αυτό».

Για την υλοποίηση των δράσεων της «Τράπεζας Αλληλεγγύης Έβρου» έχει συσταθεί Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που σκοπό έχει την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής για την κάλυψη τόσο των έκτακτων καθημερινών αναγκών τους, όπως η προμήθεια τροφίμων, φαρμάκων κτλ, όσο και την παροχή απασχόλησης ηλικιωμένων και μαθητών σε ξεχωριστούς ειδικούς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, η «Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου» πρόκειται να προχωρήσει στη σύνδεση με την αγορά εργασίας των νέων που αναζητούν εργασία και επιθυμούν να παραμείνουν κάτοικοι του τόπου καταγωγής τους.

Επιπλέον, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία μηχανισμού κάλυψης εκτάκτων αναγκών όπως για παράδειγμα η σύνδεση χωριών με προσφορά Van της εταιρείας ώστε να εξυπηρετηθεί η κατ’ ανάγκη μετακίνηση των κατοίκων μεταξύ των χωριών αυτών, να υποστηρίξει ευάλωτα οικονομικά οικογένειες και νοικοκυριά μέσω κάλυψης υλικών αναγκών και να παρέχει άμεση υποστήριξη σε έκτακτες ανάγκες όπως καιρικές καταστροφές, ώστε να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και το πνεύμα αισιοδοξίας των κατοίκων.

Διαβάστε ακόμη  Ζητείται Βοηθός Λογιστή από εμπορική εταιρεία Ανακυκλωσης

Επιπρόσθετα, πρόκειται να δημιουργηθεί η «Κατασκήνωση Μαθητών Δικαίων Έβρου» που θα μπορεί να φιλοξενήσει τους νεαρούς μαθητές σε χώρο βιωματικής δράσης και εκπαίδευσης με δυνατότητα λειτουργίας όλο το χρόνο σε μια προσπάθεια να προσφέρει πληρότητα ποιοτικού χρόνου στους νεαρούς μαθητές.

Η πρωτοβουλία «Τράπεζα Αλληλεγγύης Έβρου» έρχεται ως επιστέγασμα των ήδη επιτυχημένων ενεργειών που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια στην περιοχή και θα συνεχίσουν να υλοποιούνται. Το 2018, ξεκίνησε η υλοποίηση ενός πρωτότυπου προγράμματος υιοθεσίας των σχολικών βαθμίδων στα Δίκαια Έβρου, με παροχή ηλεκτρονικού, αθλητικού και εργαστηριακού εξοπλισμού, την πλήρη κάλυψη του κόστους των μαθητικών εκδρομών τόσο για το Γυμνάσιο-Λύκειο όσο και για το Δημοτικό, την πλήρη κάλυψη του κόστους θέρμανσης των Σχολικών μονάδων όπως και η παροχή όλων των απαιτούμενων βοηθητικών συγγραμμάτων που χρειάζονται οι μαθητές για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει διαθέσει παροχή βοήθειας ύψους 60 χιλ. ευρώ ενώ με την δημιουργία της «Τράπεζας Αλληλεγγύης Έβρου» πρόκειται να παρέχει ετησίως το ποσό των 20 χιλ. ευρώ για την υλοποίηση των ενεργειών.

Το πιο ακριτικό call center

Πέρα από τις πρωτοβουλίες ΕΚΕ, η εταιρεία στηρίζει και την εργασία στην περιοχή καθώς σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η πρώτη φάση του ξεχωριστού σχεδίου ανάπτυξης ενός αυτόνομου τμήματος call center που θα καλύπτει τις ανάγκες της Α. Ισμαήλος Α.Ε., απορροφώντας ανθρώπινο δυναμικό από τους κατοίκους των χωριών του Βορείου Έβρου. Στο χωριό Φυλάκιο Έβρου έχει δημιουργηθεί η εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει την καθημερινή λειτουργία του call center με απώτερο σκοπό την κατασκευή ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην επόμενη τριετία.

Όπως ανέφερε ο κ. Ισμαήλος, ήδη έχουν προσληφθεί τα τρία πρώτα άτομα που αφορούν στην εξυπηρέτηση για τα τμήματα service της εταιρείας ενώ θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις με νέους από τον νομό για την περαιτέρω ενδυνάμωση του τμήματος με στόχο να φθάσουν τα 10 άτομα μέσα στην επόμενη τριετία.

The power game