Πανστρατιά, Κάλεσμα για Συμμετοχή στην αυριανή απεργία από Ελ. Επαγγελματίες, Αγρότες, Εκπαιδευτικούς, Αρχαιολόγους, Εργατικά Κέντρα κ.α.  

Μετά την ΑΔΕΔΥ την ΓΣΕΕ τη ΓΣΕΒΕΕ στο κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή 24η απεργία, κάλεσμα στα μέλη τους κάνουν και εκπαιδευτικοί, αρχαιολόγοι , αγρότες, πανελλαδικά και τοπικά στον νομό Έβρου. 

-Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή γενική 24ωρη απεργία απευθύνει στα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας. «Να υπερασπιστούμε το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία και να διεκδικήσουμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα της εκπαίδευσης», τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του. Οι διεκδικήσεις του κλάδου αφορούν, μεταξύ άλλων, οικονομικά αιτήματα,  προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, στήριξη του ΕΣΥ και κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 αύριο το πρωί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας.  Υπενθυμίζεται ότι τη συμμετοχή της στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η Β’ ΕΛΜΕ. 

-Συμμετοχή στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», καλώντας τους αγρότες να δώσουν μαζικά το «παρών» στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις 10:30 π.μ. στην Αλεξανδρούπολη και στις 11 π.μ. στην Ορεστιάδα. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας», αναφέρει η Ομοσπονδία στο κάλεσμά της, υπογραμμίζοντας ότι σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, «η κυβέρνηση πετάει κάποια ψίχουλα για τον πρωτογενή τομέα, που δεν λύνουν κανένα βασικό πρόβλημα». Στα αιτήματά τους, οι αγρότες προτάσσουν τη μείωση του κόστους παραγωγής, το αφορολόγητο πετρέλαιο, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, την επιδότηση αγροεφοδίων, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους. 

Διαβάστε ακόμη  Κυνική δήλωση υποψηφίου της ΝΔ και καθηγητή Ιατρικής – Προτείνει διαλογή καρκινοπαθών για μείωση κόστους

-Τη συμμετοχή τους στις αυριανές κινητοποιήσεις δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στην αρχαιολογία στον νομό Έβρου, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, τους «χαμηλούς μισθούς, την ανασφάλεια και την ομηρία των συμβασιούχων», οι οποίοι, όπως υπογραμμίζεται, «έπιασαν δουλειά τον Ιανουάριο και απολύονται στα τέλη Απριλίου, και όλο αυτό το διάστημα παραμένουν απλήρωτοι». «Την ίδια ώρα που οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι απολύονται, το υπουργείο προχώρησε σε προκήρυξη για τις ίδιες θέσεις, για 7-8 μήνες , και στη συνέχεια θα τους πετάξει και αυτούς, ενώ οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει», υποστηρίζουν οι Εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία στον νομό Έβρου.

Πηγή ErtNews