Παπαδημούλης: Μια διάσπαση θα ήταν η χαρά του Μητσοτάκη

Συνέντευξη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ παραχώρησε ο ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και το μέλλον του κόμματος

Όπως υπενθύμισε «Πριν 35 χρόνια, όταν ήμουνα νεότερος του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου, μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη το 1988 ετοιμάσαμε το κοινό πόρισμα.

Το πρόγραμμα με το οποίο μπόρεσαν οι ΠΑΣΟΚογενείς της εποχής -το κόμμα του Λεωνίδα Κύρκου και το κόμμα του Χαρίλαου Φλωράκη- να δημιουργήσουν τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

Και σε αυτό το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς είμαι από τα γεννοφάσκια μου, από τα 18 μου. Εδώ και χρόνια έχω πει τόπο στα νιάτα.

Εμείς οι παλιότεροι οφείλουμε να μείνουμε πιο πίσω και να βοηθήσουμε. Χαίρομαι επομένως που οι δύο βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματός μου στην μετα-Τσίπρα εποχή ήταν η 38χρονη Έφη Αχτσιόγλου και ο 35χρονος Στέφανος Κασσελάκης.

Προσωπικά στήριξα την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία συγκέντρωσε ένα ισχυρό 44%, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης κέρδισε καθαρά την εκλογή του στην προεδρία.

Θέλω, λοιπόν, να τον συγχαρώ, να του ευχηθώ καλή επιτυχία», είπε αρχικά.

Πολλά τα ερωτήματα για τον Κασσελάκη

Πρόσθεσε όμως, ότι «Τώρα πρέπει και ο ίδιος μέσα από τη συλλογικότητα, γιατί ένα κόμμα δεν είναι υπόθεση μόνο ενός ανθρώπου, να προσδιορίσει με σαφήνεια τί προτείνει ως αλλαγές σε όσα συλλογικά έχουμε αποφασίσει ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Διαβάστε ακόμη  ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας στον Ν. Έβρου σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Να πω ένα παράδειγμα για να γίνω κατανοητός. Εδώ και δεκαετίες και τα τελευταία δέκα πεντέμισι χρόνια, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ομόφωνες αποφάσεις των συνεδρίων μας, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανήκει στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στην Ευρωομάδα της Αριστεράς.

Θα ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης αυτό να αλλάξει ενόψει των ευρωεκλογών του 2024;

Υπάρχουν ορισμένα θέματα όπου ο πρόεδρος του κόμματος αποφασίζει μόνος του, και σωστά.

Ορίζει τον διευθυντή του γραφείου του, ανθρώπους της εμπιστοσύνης του σε κρίσιμα πόστα -αλλά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η φυσιογνωμία του, είναι αποφάσεις που τις έχουμε πάρει συλλογικά και εκεί όποιες αλλαγές ο νέος πρόεδρος πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν θα πρέπει να τις προτείνει, να τις συζητήσουμε και να τις εγκρίνουμε συλλογικά.

Και εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να μετρήσει πολύ και αυτό που είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη: συλλογικότητα, συντροφικότητα.

Πρέπει να δούμε να γίνεται πράξη το ‘ο δεύτερος είναι και αυτός πρώτος’, γιατί το 44% συνιστά έναν ισχυρό πόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος πρέπει, αν θέλουμε να πάμε μπροστά, να συνυπολογίζεται στη συλλογική μας προσπάθεια».

Πηγή: Reporter.gr