Παππάς από Αλεξανδρούπολη: «Η δίκαιη ανάπτυξη στον πυρήνα της πολιτικής μας»

Η δίκαιη ανάπτυξη, όπου δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές β’ κατηγορίας, είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είπε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο υπουργός Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς πραγματοποίησε την Πέμπτη περιοδεία στον Έβρο, ο οποίος πρόσφατα εντάχθηκε στη δράση της επιχορήγησης για ένα έτος εγκατάστασης δορυφορικού δέκτη και αποκωδικοποιητή στις ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Παππάς σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό η χώρα, καθώς βγαίνει από την κρίση, να στέλνει μηνύματα και να εφαρμόζει πολιτικές, οι οποίες δεν αφήνουν πίσω κανέναν κάτοικο από καμία περιοχή της χώρας. Όπως σημείωσε, από αύριο κιόλας, «θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή του Έβρου με τις τηλεπικοινωνίες και τη ραδιοφωνική εκπομπή. Είναι κοινωνικά επιβεβλημένο και εθνικά κρίσιμο όλοι οι πολίτες της Θράκης να έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν και τις τηλεπικοινωνίες».

Αναφορικά με το τοπίο στο διαδίκτυο, ο κ. Παππάς σημείωσε πως για πρώτη φορά υπάρχει μητρώο διαδικτυακών ΜΜΕ, ενώ σχετικά με την κρίση στον περιφερειακό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σημείωσε πως θα πρέπει και τα ίδια τα μέσα να καταφύγουν σε συνέργειες, θέτοντας υψηλές προδιαγραφές για τη λειτουργία τους. Από την πλευρά του, το υπουργείο θα φέρει σε λίγες μέρες στη βουλή πολυνομοσχέδιο, στο οποίο θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία κρατικοί φορείς θα υποχρεούνται να δίνουν το 30% της διαφημιστικής πίτας τους στα περιφερειακά ΜΜΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε ο υπουργός, υπάρχει σκέψη για επιβολή κυρώσεων σε όποιον φορέα δεν εφαρμόζει τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Αναφορικά με τη γενικότερη κρίση στα ΜΜΕ με τα λουκέτα, τις διαρκείς απολύσεις και μειώσεις μισθών, ο κ. Παππάς επανέλαβε πως χρειάζονται συνεργασίες και νέες πρωτοβουλίες, σημειώνοντας: «χτυπώ ένα καμπανάκι εγρήγορσης, τόσο στους δημοσιογράφους και τις ενώσεις τους, όσο και στους ιδιοκτήτες».

Διαβάστε ακόμη  Κράτος δικαίου και ΕΕ  Tης Δώρας Αυγέρη

Αναφορικά με την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, επέκρινε έντονα εκείνους που κατηγορούν τους ευρωπαίους εταίρους ότι είναι πολύ ‘μαλακοί’ με την Ελλάδα, ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, σημείωσε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις επέβαλαν μία σειρά από δεσμεύσεις με τα υπέρογκα πλεονάσματα, δίχως ποτέ να συζητούν το θέμα της διευθέτησης του τεράστιου χρέους της χώρας. Αναφέρθηκε σε μία σειρά από μέτρα της κυβέρνησης, όπως η δωρεάν ασφάλιση για όλους τους πολίτες, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι 100 δόσεις κτλ. «Αυτά δεν είναι μέτρα που θα μας βγάλουν στο ξέφωτο της ανάπτυξης, είναι όμως αμυντικά μέτρα για το σήμερα», σημείωσε ο κ. Παππάς.

Το βράδυ χθες ο Νίκος Παππάς βρέθηκε στο επιμελητήριο Έβρου όπου πραγματοποίησε και ομιλία.