Παράδειγμα προς μίμηση: Βοήθημα για τη ΔΕΗ δίνει σε ανήμπορους πολίτες ο Δήμος Κομοτηνής

Να καταθέσουν αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος καλεί τους ενδιαφερόμενους ο Δήμος Κομοτηνής, δίνοντας ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να στηρίξει έμπρακτα ένας Δήμος τους πολίτες του.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφορά καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και το οποίο συνεχίζει να είναι αποσυνδεδεμένο.

Aπαραίτητο κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι, οι καταναλωτές να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 30.06.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμη  Πολυκοινωνικό: Εκδικητική στέρηση σίτησης σε άστεγο που έβγαλε τα «άπλυτα» τους στη φόρα

Οι αιτήσεις διατίθενται και κατατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 59, 3ος όροφος, καθημερινά από τις 09.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα της υπηρεσίας, 2531082104 και 2531022535, αρμόδια υπάλληλος Έφη Ταυλαρίδου. Παράλληλα, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, βρίσκεται σε λειτουργία και ο πενταψήφιος αριθμός ενεργειακής αλληλεγγύης 15902, για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08:30 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ.