Φωτογραφία: kavalawebnews.gr

Απόλυτη «διαφάνεια» και «γνώση» της αντιπολίτευσης για τις μετακινήσεις υπηρεσιακών αυτοκινήτων υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Στην πρόσφατη (Δευτέρα 31/10) δια ζώσης συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Κατσιμίγας με σχετική του επερώτηση έκανε λόγο για «ασυδοσία και κατ’ εξακολούθηση παρατυπίες στην εμφάνιση και τη χρήση οχημάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ».

Όπως γράφει το xronos.gr, ο κ. Κατσιμίγας έκανε αναλυτική αναφορά σε ΚΥΑ και νομοθεσία αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «[…] είναι σε όλους μας γνωστό, ότι σχεδόν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες αλλά και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν παράτυπα αποκλειστική χρήση οχημάτων, τα οποία οδηγούν οι ίδιοι και μάλιστα στα περισσότερα έχουν αφαιρέσει και τα διακριτικά από τις πόρτες (κίτρινη λωρίδα και όνομα φορέα). Πολλές φορές είδαμε και καταγγελίες και αναφορές και σε ΜΜΕ όπως πρόσφατα για τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος όπως ο ίδιος δήλωσε, μετέβη με υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος και συνάντησε επενδυτές, προφανώς φορώντας το μαγιό του, σε πολυσύχναστη παραλία της Καβάλας […]».

Μπορεί να υπήρξαν λάθη παραδέχεται ο Χρ. Μέτιος

Στον κο Κατσιμίγα απάντησε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος λέγοντας προλογικά ότι «δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι μπορεί να υπήρξε ενδεχόμενο κάτι να ξέφυγε. Είναι η αλήθεια ότι ιδιαίτερα το καλοκαίρι με προβλημάτισε το θέμα». Για αυτόν το λόγο ζήτησε από τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ Παύλο Δαμιανίδη «να δούμε με μεγάλη λεπτομέρεια τον Νόμο και τις διατάξεις που ισχύουν για την μετακίνηση όλων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Ίσως και 200 οχήματα είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας και μετακινούνται».

Διαβάστε ακόμη  Θεματική εκδήλωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Οι έλεγχοι για την υπέρβαση των καυσίμων γίνονται «με μεγάλη προσοχή» σύμφωνα με τον κο Μέτιο «και κανένα αυτοκίνητο δεν έχει υπερβεί τα προβλεπόμενα καύσιμα». Η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ οδηγήθηκε στην «Εγκύκλιο Νούμερο 1 που έχει πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο για τις μετακινήσεις των υπηρεσιακών αυτοκινήτων» και έτσι πρόσθεσε πως «οδηγηθήκαμε στην απόφαση να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια σε όλες τις μετακινήσεις.

Λέει ότι η κάθε μετακίνηση εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών είτε αφορά υπηρεσιακό στέλεχος είτε αιρετό θα είναι μεμονωμένο αίτημα στην Οικονομική Επιτροπή και την έγκριση θα την δίνει η Επιτροπή. Άρα η αντιπολίτευση θα έχει απόλυτη γνώση για την οποιαδήποτε μετακίνηση».

Άρα όπως υποστήριξε ο περιφερειάρχης, πλέον εκτός ωραρίου σε αργίες, σε Σαββατοκύριακα «θα δίνεται ως ξεχωριστή εντολή από την Οικονομική Επιτροπή. Επομένως θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και γνώση της αντιπολίτευσης σε κάθε μετακίνηση».