Νέο αιολικό πάρκο στο Δήμο Ορεστιάδας : Παρακάμφθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο!

Η νέα απόφαση (έγκριση περιβαλλοντικών όρων) για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή “Αετοκορφή”, έρχεται να προστεθεί στην προηγούμενη για τη “Μαύρη Πέτρα”, εν αναμονή δε και νέας έγκρισης για ένα ακόμα (τρίτο στη σειρά) Αιολικό Πάρκο στο δασικό οικοσύστημα στο Τρίγωνο του Δήμου Ορεστιάδας. Η προοπτική να δεσπόζουν περίπου 50 γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες στην περιοχή, με τους τόνους τσιμέντου στις βάσεις τους και τους δρόμους που θα πρέπει να ανοίξουν (συν τα συνοδά έργα) για να φτάσουν ως εκεί, δημιουργεί νέα αναστάτωση, προβληματισμό και οργή σε Δήμο Ορεστιάδας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δασαρχείο, περιβαλλοντικές οργανώσεις, συλλόγους και πολίτες, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Ράδιο Έβρος.

Στο ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου Ορεστιάδας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μεταφέρθηκε εκ νέου ο κίνδυνος να καταστραφεί ανεπανόρθωτα ό,τι απέμεινε ανέπαφο από τις πυρκαγιές στον Έβρο, έπειτα κι από τη mega-πυρκαγιά, τη μεγαλύτερη της Ευρώπης, του περασμένου Αυγούστου. Οι τρεις Σύλλογοι της περιοχής που ενώθηκαν στον κοινό αγώνα για να ανατραπεί αυτό το ενδεχόμενο, ο Σύλλογος Δρομέων Ορεστιάδας, ο Περιπατητικός & Φυσιολατρικός Όμιλος Πενταλόφου«Ο ΔΡΥΜΟΣ» και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πετρωτών «ΤΟ ΩΜΕΓΑ», διά των Προέδρων τους Θ. Μανουσίδη, Δ. Διαμαντόπουλο, Θ. Ματράκα, βρέθηκαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης 16.05.2024 και έθεσαν τη δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους προ των ευθυνών τους.

Διαβάστε ακόμη  Παράπονα πωλητών και καταναλωτών της λαϊκής Αλεξανδρούπολης για την έλλειψη wifi

“Κεραυνό εν αιθρία” χαρακτήρισε τη νέα, δεύτερη έγκριση που δόθηκε πρόσφατα στη Σουηδικών συμφερόντων εταιρία “Άνεμος Έβρου”, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος, δηλώνοντας άγνοια για το θέμα, καθώς δεν έφτασε ποτέ αίτημα για γνωμοδότηση περί περιβαλλοντικών όρων στο Δήμο Ορεστιάδας, όπως απαιτεί η νόμιμη διαδικασία. “Θα το δω με τις υπηρεσίες. Είμαστε υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά όχι στο συγκεκριμένο δάσος”, είπε μεταξύ άλλων.