Παρακολούθηση Φλώρου: Ο «στόχος» αγόρασε σπίτι έναντι 1,2 εκατ. – Τα 600.000 πληρώθηκαν «μαύρα»

Νέες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ – Η έκθεση της ΕΥΠ στο Documento.

Νέα στοιχεία σχετικά με την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Documento με αυριανό της ρεπορτάζ.

Όπως προμηνύει το πρωτοσέλιδο του αυριανού φύλλου που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, εμφανίζεται να έχει αγοράσει σπίτι αξίας 600.000 ευρώ με «μαύρο» χρήμα.

Στην έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου, έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 ευρώ πληρώθηκαν «μαύρα». Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερ προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Δείτε το αυριανό πρωτοσέλιδο

Ο «μη συνεργάσιμος» Φλώρος

Σε προηγούμενα ρεπορτάζ της εφημερίδας σχετικά με την παρακολούθηση του κ. Φλώρου, σημειωνόταν πως η ΕΥΠ χαρακτήριζε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ως «μη συνεργάσιμο». Ο ίδιος ήταν στόχος παρακολούθησης τουλάχιστον από το πρώτο τρίμηνο του 2022, ωστόσο, φαίνεται πως και ο ίδιος έπαιρνε μέτρα προστασίας προκειμένου στις συνομιλίες τους να μην αγγίζει θέματα που μπορεί να τον εκθέσουν.

Διαβάστε ακόμη  Σόφι Ιν’τ Βελντ: Η έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις εκλογές

Ο κ. Φλώρος, μάλιστα, είχε ξεκινήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή Signal στο τηλέφωνο, επειδή είχε την πληροφορία ότι τα συστήματα της ΕΥΠ δεν μπορούν να την καταγράψουν.

Πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα σε προηγούμενο ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι η παρακολούθηση Φλώρου είχε κύριο στόχο τις επιλογές του στα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία ήταν πρώτη προτεραιότητα του Μαξίμου, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα θα έπρεπε πρώτα να έχουν περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί, μάλιστα, δείχνουν σαφή διάσταση μεταξύ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Υπουργού Άμυνας. Παρά το γεγονός ότι ο Στρατηγός ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στα όσα έλεγε από το τηλέφωνο, φαίνεται πως η ΕΥΠ έχει καταγράψει τον ίδιο να εκφράζεται κατά του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και συνολικά της πολιτικής ηγεσίας.

Πηγή