Αναστάτωση προκλήθηκε εχτές στους ελευθέρους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους  στην Αλεξανδρούπολη όταν  πήγαν να προμηθευτούν  από το φαρμακείο το δωρεάν self test  και είδαν ότι δεν  εμφανίζονται ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα στη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο για τα self tests  στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρεται πως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υποχρεούνται να προμηθευτούν και να κάνουν τα selftests  εφ όσον προσφέρουν προσωπική εργασία στην επιχείρηση τους ή παρευρίσκονται σε χώρους εργασίας.

«Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εχτές το πρωί ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι πήγαν  να προμηθευτούν τα self test στα φαρμακεία και τελικά δεν τα κατάφεραν, γιατί όπως ενημερώθηκαν από τους φαρμακοποιούς δεν εμφανίζονται ως δικαιούχοι στην ΕΡΓΑΝΗ» είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλης Κασαπίδης και τόνισε πως «ενώ ανακοινώθηκαν τα μέτρα και τα πρόστιμα, δυστυχώς υπάρχουν αστοχίες της Κεντρικής Διοίκησης στα επι μέρους θέματα όσο αφορά στην οργάνωση των μέτρων που λαμβάνουν και σε αυτών που ανακοινώνουν».

Διαβάστε ακόμη  Σοκ για το Διδυμότειχο / Στην Αλεξανδρούπολη η λειτουργία της Σχολής Ψυχολογίας (;)

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη μετά από επικοινωνία που είχε με την ΓΓ του υπουργείου Εργασίας τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει διευκρινιστική εγκύκλιος για το πότε θα ξεκινήσει και για τους ελεύθερους επαγγελματίες το πρόγραμμα ώστε να μπορούν να παραλάβουν και αυτοί τα δωρεάν τα self tests από τα φαρμακεία. (ΕΡΤ Ορεστιάδας)