Παράπονα για «νάρκες» στην Αλεξανδρούπολη από κάποιους ασυνείδητους ιδιοκτήτες κατοικιδίων

Με «νάρκες» χρώματος καφέ (σε όλες του τις αποχρώσεις…) γεμίζουν συχνά πάρκα, δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια, δρόμοι και στενά στην Αλεξανδρούπολη. Μιλάμε βέβαια για τα περιττώματα των κατά τα άλλα συμπαθέστατων και απολύτως αθώων, εν προκειμένω, κατοικιδίων, οι ιδιοκτήτες των οποίων αδιαφορούν πλήρως για τα … αποτελέσματα της φυσικής τους ανάγκης. Εκτός κι αν πιστεύουν ότι δεν μπορεί, αν το αφήσεις, όλο και κάτι θα… φυτρώσει!

Πέρα όμως από την εύθυμη νότα που προσπαθούμε να δώσουμε, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και το τελευταίο διάστημα, που ανοίγει ο καιρός και οι βόλτες δίποδων και τετράποδων έχουν αυξηθεί, τα παράπονα που δεχόμαστε στο alexpoli.gr είναι συχνά. Μάλιστα, πολλά από αυτά προέρχονται από ευσυνείδητους ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι συχνά φτάνουν στο σημείο να κάνουν παρατήρηση σε όσους δεν είναι σωστοί σε αυτή τους την υποχρέωση, η οποία άλλωστε προβλέπεται ρητά από το νόμο, ενώ η μη τήρησή της, επιφέρει και πρόστιμο 30 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη  Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Σαμοθράκη, Φυλάκιο και Αλεξανδρούπολη

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που η παρατήρηση καταλήγει σε καυγά, ενώ η συμμόρφωση πάει περίπατο. «Έχω ακούσει διάφορες αστείες δικαιολογίες, προκειμένου να μη μαζέψει κάποιος τα περιττώματα του σκύλου του. Από το ότι αν τα κάνουν στο γκαζόν γίνεται λίπασμα, μέχρι κι ότι ο σκύλος είναι μικρός, άρα τα κακά του δεν φαίνονται πολύ!» μας λέει φιλόζωη αναγνώστρια του alexpoli.gr, κι αυτό είναι ένα μόνο δείγμα της παράνοιας που χαρακτηρίζει ορισμένους…