Παράπονα στο Διδυμότειχο για τη «σιωπή» που επικρατεί για τη Νοσηλευτική

Μεγάλη και εύλογη είναι η γκρίνια που επικρατεί στο Διδυμότειχο, αφού μετά τα ‘μαντάτα’  από υπουργείο Παιδείας και ΔΠΘ για τη μελλοντική μεταφορά του τμήματος Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη και τις υποσχέσεις για λειτουργία δύο άλλων τμημάτων στην πόλη, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από το Δήμο ούτε κάλεσμα σε διάλογο, πέρα από κάποιες σκόρπιες δηλώσεις ένθεν κακείθεν για ένα ζήτημα που ‘καίει’ την περιοχή.

Η παράταξη του Χρήστου Τοκαμάνη, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Σκίνδρης έχουν ζητήσει τη διεξαγωγή δημοτικού συμβουλίου για το θέμα, ενώ η Πρωτοβουλία για την «Θωράκιση και Αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου» από τους Συλλόγους και τους Κοινωνικούς Φορείς του Διδυμοτείχου πήρε την πρωτοβουλία και καλεί σε σύσκεψη.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «σε συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή προσεκλήθησαν οι αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων σε πρώτη φάση, για την Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/07/2020 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αρμοδίους, την Επιτροπή Αγώνα κ.α.. Σκοπός μας είναι να ενημερωθούμε για τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις, τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, τις θέσεις τους και τις προθέσεις τους περί το μέλλον της Σχολής. Στην συνέχεια θα προβούμε στην ενημέρωση για τα αποτελέσματα της όπως οφείλουμε των 173 σωματείων, φορέων και κοινωνικών συλλόγων, που συμμετέχουν στο  ψήφισμα».