Παρατημένο, πανάκριβο αυτοκίνητο δωρίζει στην ΕΛ.ΑΣ. ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Ένα πανάκριβο αυτοκίνητο μάρκας AUDI, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στην Αισύμη, θα δωρίσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο τμήμα Τροχαίας της πόλης.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως έκτακτο, καθώς, όπως επισημάνθηκε, στον ειδικό χώρο όπου φυλάσσονται αυτού του τύπου τα οχήματα στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, επικρατεί το αδιαχώρητο, ενώ υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος κλοπής ενός τόσο ακριβού αυτοκινήτου.

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν η Τροχαία Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε εγγράφως  τον Δήμο για την εύρεση του εγκαταλελειμμένου οχήματος μάρκας AUDI, τύπου Α8 σε δασική περιοχή στο ύψος του 16ου χλμ. μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Αισύμης. Μετά από έρευνα, προέκυψε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του οχήματος σε εγκληματική δραστηριότητα οποιουδήποτε τύπου. Ακολούθησε επικοινωνία του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα για να υπάρξει επαφή με τις  Βουλγαρικές Αρχές προκειμένου να ενημερωθεί ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του οχήματος,  για την παραλαβή του, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Έτσι, το όχημα περιήλθε στην κατοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Ωστόσο, ο Δήμος, βάσει της νομοθεσίας δε δύναται να κάνει χρήση του συγκεκριμένου οχήματος, καθότι υπερβαίνει το όριο των 1400 κ.εκ.

Έτσι, και  με δεδομένο, μετά από σχετική επικοινωνία, ότι το  Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει εκφράσει την ανάγκη χρήσης του συγκεκριμένου οχήματος, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δωρεά του προς την ΕΛ.ΑΣ. για την κάλυψη των αναγκών της.