Στο πλαίσιο προγραμματισμένων παρεμβάσεων στις ακριτικές περιοχές της χώρας, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», όπως είναι γνωστό, υλοποιεί δράσεις που επικεντρώνονται στους άξονες υγείας και παιδείας, με στόχο την κάλυψη υλικοτεχνικών αναγκών σε εκπαιδευτικές δομές.

Στις αρχές του 2019, ο Δήμος Ορεστιάδας αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας, με αποτέλεσμα, σχολεία της περιοχής να ενταχθούν στον προγραμματισμό δράσεων της Ένωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις και εργασίες στα σχολικά κτίρια του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βύσσας, όπως και στον αύλειο χώρο τους.

Η επισφράγιση αυτής της συνεργασίας θα γίνει το διήμερο 9 με 10 Οκτωβρίου, όταν θα βρεθεί στο Δήμο Ορεστιάδας αντιπροσωπεία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των συγκεκριμένων παρεμβάσεων που άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό την όψη και τη λειτουργικότητα των σχολείων. Το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας πρόσφατα ενέκρινε ομόφωνα τα έξοδα φιλοξενίας των ανθρώπων της Ένωσης,  καθώς, όπως τονίσθηκε, «συνέβαλαν με την ιδιότητά τους στην κοινωνική, οικονομική και εκπαιδευτική ανάπτυξη του Δήμου μας, αναβαθμίζοντας με τη χορηγία τους το εκπαιδευτικό περιβάλλον των σχολείων μας».

Διαβάστε ακόμη  Παύλος Μιχαηλίδης: Ο Πιτιακούδης προαναγγέλει και ο Ζαμπούκης ξαναζητάει με 2η συνεχόμενη αγωγή συνολικά 60.000€

Σημειώνεται πως το «Μαζί για το Παιδί» έχει αναλάβει την υλοποίηση ενός προγράμματος δράσεων σε 30 εκπαιδευτικές μονάδες των δήμων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας. Σταδιακά, εκτελούνται εργασίες ενίσχυσης σχολείων, δημοτικών βιβλιοθηκών και κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, με  τεχνολογικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, παιχνίδια, βιβλία και έπιπλα. Ήδη η Ένωση έχει  δωρίσει στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου ένα μηχάνημα μέτρησης της χολερυθρίνης για βρέφη.