Δίωξη μη δεσποζόμενων χοίρων ημίαιμων και αγριόχοιρων, πρόκειται να πραγματοποιήσει το Δασαρχείο Διδυμοτείχου στα πλαίσια αντιμετώπισης των ζημιών που  προκαλούν στις αγροτικές καλλιέργειες αλλά και στα πλαίσια πρόληψης της αφρικανικής πανώλης.

Ήδη μετά από καταγγελίες τα ζώα αυτά έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις σιτηρών καλαμποκιού και καρπουζιών με δυσάρεστες οικονομικές επιπτώσεις στου παραγωγούς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο κυνηγών (μελών του Κυνηγητικού Συλλόγου) με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων, στον κάμπο της περιοχής Αμορίου την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Δασάρχης Διδυμοτείχου Μητρούδης Δημήτριος, τα ζώα αυτά ερχόμενα από τις γειτονικές χώρες βρήκαν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στις  γύρω καλλιέργειες προκαλώντας όμως τεράστιες ζημιές. Γι αυτό είναι αναγκασμένοι να τα εξολοθρεύσουν και μετά από υγειονομικό έλεγχο που θα γίνει όσα είναι υγιή θα διατεθούν προς κατανάλωση σε  διάφορα κοινωφελή ιδρύματα η συσσίτια της περιοχής του Έβρου.

Διαβάστε ακόμη  Την απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών αναγκάστηκε να δεχτεί η κυβέρνηση

Το Δασαρχείο ενημερώνει πως όσοι δραστηριοποιούνται θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα την συγκεκριμένη ημέρα που θα γίνει η δίωξη από του κυνηγούς.

Ertnews