Παρέμβαση Θάνου για τροπολογία Κασιδιάρη: Μεθοδεύσεις που ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών

Ηχηρή παρέμβαση από τη Βασιλική Θάνου σχετικά με την ψήφιση της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη

Η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου μέσω δήλωσής της σχολίασε την αποκάλυψη του documentonews.gr για τη συνάντηση Τζανερίκου – Γεραπετρίτη, χαρακτηρίζοντας αυτή ως παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου την οποία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπάθησαν να «περάσουν» ως διαβούλευση.

«Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο. Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών», τόνισε με νόημα η Βασιλική Θάνου.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Αναλυτικά η δήλωση Θάνου

Σήμερα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής, ψηφίζεται η κατατεθείσα με βιασύνη και προχειρότητα διάταξη, που τροποποιεί τον κανονισμό λειτουργίας του Αρείου Πάγου. Προσπαθούν να πείσουν ότι η, κατά την προηγηθείσα μεταξύ τους συνάντηση, απροκάλυπτη παρέμβαση προς επηρεασμό του Αντιπροέδρου του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου από τον υπουργό Γεραπετρίτη, αποτελούσε, δήθεν, «διαβούλευση». Προσπαθούν να πείσουν ότι η τροπολογία γίνεται προς διεύρυνση της σύνθεσης του δικαστηρίου, ενώ είναι σαφές ότι αποτελεί μεθόδευση, με προφανή στόχο. Αδιαφορούν εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις ευτελίζουν τη δικαστική εξουσία και προσβάλλουν την ανεξαρτησία της. Όπως προσβάλλουν και τη νοημοσύνη όλων των πολιτών.

Πηγή: documentonews.gr