Πάρκο Αλτιναλμάζη: Εδώ και 1 χρόνο ο Δήμος έχασε τη χρήση της έκτασης 

Από τα τέλη του 2020 έληξε ο χρόνος παραχώρησης της χρήσης από τον Στρατό προς τον Δήμο, της έκτασης στην οποία έχει κατασκευαστεί το Πάρκο Αλτιναλμάζη, με τη δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη να μην έχει αναφέρει το παραμικρό στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες, όλο αυτό το διάστημα, για το σημαντικότατο αυτό θέμα. Χρειάστηκε να κατατεθεί ερώτημα από την αντιπολίτευση στη συνεδρίαση της Δευτέρας, προκειμένου να αποκαλυφθεί ότι ο Δήμαρχος έχει μπει στη διαδικασία συζητήσεων με τον Στρατό για πιθανά «ανταλλάγματα» που θα πρέπει να δώσει, όπως για παράδειγμα να νοικιάζει την έκταση έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, η πλέον σοβαρή και  δυσάρεστη εξέλιξη είναι ότι από την στιγμή που έληξε η παραχώρηση, ο Δήμος έχει μόνο «ατύπως» την χρήση της έκτασης, που αποτελεί περιουσία και κατάκτηση των δημοτών της Αλεξανδρούπολης, ενώ μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, όπως παραδέχθηκε ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Διονύσης Μαστορόπουλος, δεν μπορεί ούτε να προγραμματίσει ούτε να διεκδικήσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία νέων σχολείων, την στιγμή που τα παιδιά ασφυκτιούν στα ελάχιστα σχολεία της πόλης!

Η συμφωνία μεταξύ Στρατού  και Δήμου είχε ανανεωθεί το 2012 με λήξη της παραχώρησης στις 31-12-2020. Ο Δήμος θα έπρεπε να προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών, όπως η πολεοδόμηση των στρατοπέδων Ζήση και Ιωάννου, η εκπόνηση μίας σειράς μελετών σε σχέση με τα στρατόπεδα καθώς και η κατασκευή του δυτικού περιφερειακού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το έργο αυτό δεν προχώρησε, αφού ο Δήμος κατασκεύασε μόνο τον μικρό περιφερειακό, που δεν περνά από τα στρατόπεδα, με αποτέλεσμα η συμφωνία εκείνη να μην μπορεί να ισχύσει από εδώ και στο εξής και να χρήζει τροποποιήσεων.  Όπως είπε έχει κάνει πολλές επαφές εδώ και μήνες για το θέμα, τόσο με το  Υπουργείο, όσο και με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα, είπε πως από ακόμη κι αν επιστρέψει η έκταση επίσημα στον Στρατό,  υποχρεούται να τη διατηρήσει, βάσει Νόμου, ως χώρο πρασίνου. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί μία win – win λύση μέσα από διάλογο, που θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη  Φίλοι Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης: Κουβέντα από τους υποψήφιους για τηναντιπλημμυρική προστασία

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν σφοδρότατη, όπως ήταν αναμενόμενο, με τους κυρίους Λαμπάκη-Μυτιληνό να κατηγορούν τον Δήμαρχο πως δεν παρέχει καμία ενημέρωση και τους απαξιώνει και πως ουσιαστικά το πάρκο έχει χαθεί. Επιπλέον, ο τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κυριάκος Αραμπατζής κατήγγειλε πως είχε ενημερώσει από το 2019 τον Δήμαρχο για όσα πρέπει να γίνουν για ν μην χαθεί η έκταση, όμως, όπως είπε, εκείνος μετέβη στα υπουργεία χωρίς να τον ενημερώσει καν.