Παρωδία στο Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε όσα είχε νομοθετήσει το 2022 για τη βία, μετά τη δολοφονία του Άλκη

Σε μια αστεία χώρα όπως η Ελλάδα, η σύσκεψη για τη βία στο Μαξίμου για την αθλητική βία -με χρονοκαθυστέρηση και κατόπιν διακοπών – και με μόνο στόχο να βελτιώσει την εικόνα του Μητσοτάκη, λόγω της πλήρους διάλυσης του κρατικού μηχανισμού και των ευθυνών της κυβέρνησης για την πρόσφατη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, δεν θα μπορούσε να έχει στοιχειώδη σοβαρότητα

Γιατί ο πρωθυπουργός εξήγγειλε και πάλι όσα είχαν εξαγγείλει οι Αυγενάκης-Θεοδωρικάκος-Οικονόμου το 2022, τότε μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον καθ’ ύλην αναρμόδιο Τσέφεριν να συζητήσουν για τη βία και στο διπλανό τραπέζι ήταν οι κύριοι υπαίτιοι, ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, που όλοι συστηματικά προκαλούν και υποθάλπουν την αθλητική βία, ακόμη και δολοφονική, των ιδιωτικών τους στρατών.

Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες περί κλεισίματος των Λεσχών, ώστε να υπάρχει μία ανά ΠΑΕ, είναι εμφανώς κενό γράμμα καθώς με τον ισχύοντα νόμο που ψήφισε η ΝΔ (Ν. 4908/2022 / ΦΕΚ A 52 – 11.03.2022), οι ομάδες είναι ήδη υποχρεωμένες να έχουν ΜΙΑ Λέσχη, είναι υπόλογες για τη δράση τους, η έδρα τους ΕΙΝΑΙ ήδη η έδρα των ΠΑΕ, και τους παρέχουν επίσημη αναγνώριση, χωρίς την οποία δεν μπορούν να λειτουργούν!

Μέσα στην ισορροπία του τρόμου, μεταξύ των ολιγαρχών που μάχονται για το πρωτάθλημα με όρους μαφίας, αυτή ήταν μάλλον η μόνη δυνατή ανέξοδη και ανούσια πρόταση του Μητσοτάκη, που θα προβληθεί από τα ΜΜΕ ως “βόμβα”. Δεν αξίζει σχολιασμού, δε, η αψυχολόγητη πρόταση Οικονόμου, που ως αναρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αντί να ασχοληθεί με την ανικανότητα της Κατεχάκη, ζήτησε να φύγει η διαιτησία από την ΕΠΟ, σαν εκπρόσωπος του ενός ολιγάρχη έναντι του άλλου. Προφανώς έχει ξεχάσει ότι δεν είναι υφυπουργός Αθλητισμού, πλέον, αλλά υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για του λόγους το αληθές, εδώ όσα προβλέπει ο νόμος του 2022 που είχε παρουσιαστεί με βαρύγδουπες ανακοινώσεις τον Φεβρουάριο του 2022, παρουσία του ίδιου του Οικονόμου στο πάνελ:

  • Με την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λεσχών, έως τις 31 Ιουλίου, εξασφαλίζεται ένα εύλογο μεταβατικό χρονικό διάστημα, έως ότου επιτραπεί ξανά η αδειοδότηση των Λεσχών και των Παραρτημάτων τους, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το οποίο θα κινηθεί στις εξής κατευθύνσεις:

  • Το ερασιτεχνικό σωματείο, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ μπορούν να αναγνωρίσουν έως ΜΙΑ Λέσχη Φιλάθλων, έκαστη.

  • ΕΔΡΑ της Λέσχης, θα είναι υποχρεωτικά πλέον η έδρα του ερασιτεχνικού σωματείου, της ΠΑΕ ή της ΚΑΕ, απ’ όπου βεβαιώνεται η Λέσχη. Ετσι, ΠΑΕ, ΚΑΕ ή ερασιτεχνικό σωματείο θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης και ελέγχου στο Μητρώο και στις δράσεις των μελών της Λέσχης. Παράλληλα, υπάρχει υποχρέωση της ΠΑΕ/ ΚΑΕ/ αθλητικού σωματείου να αναρτά στην ιστοσελίδα του τα στοιχεία της Λέσχης Φιλάθλων και των Παραρτημάτων της.

  • Σε περίπτωση πλημμελούς εποπτείας, με την καταγραφή παράνομων περιστατικών, θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές.

  • Για να λειτουργεί νόμιμα Παράρτημα Λέσχης Φιλάθλων οπουδήποτε, απαιτείται η εγγραφή στο Μητρώο Μελών της Λέσχης τουλάχιστον 50 ενηλίκων, μονίμων κατοίκων της περιοχής λειτουργίας του Παραρτήματος, με καθαρό ποινικό Μητρώο.

  • Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας Λέσχης ή Παραρτήματος, εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη σε τουλάχιστον δύο άτομα – μέλη Λέσχης ή Παραρτήματος, για αδικήματα αθλητικής βίας, παράβαση περί ναρκωτικών ή περί όπλων και για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργεί ψηφιακή πλατφόρμα, με τίτλο «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων», που θα επικαιροποιείται κάθε καλοκαίρι, με ευθύνη των υπευθύνων των Λεσχών. Πιστοποιημένοι χρήστες του Μητρώου είναι:


• οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Λεσχών Φιλάθλων και οι υπεύθυνοι λειτουργίας των Παραρτημάτων τους και

• οι νόμιμοι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων, Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών ή Ανωνύμων Αθλητικών Εταιριών, που έχουν δώσει τη συναίνεσή τους για την αναγνώριση της Λέσχης.

• Απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων στις θύρες των γηπέδων, όπου συγκεντρώνονται οι οργανωμένοι οπαδοί. Το μέτρο θα ισχύσει άμεσα, δηλαδή από την ψήφιση του νόμου και συμπεριλαμβάνει και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

• Οι ΠΑΕ, οι ΚΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία θα προβαίνουν αποκλειστικά σε διάθεση Εισιτηρίων Διαρκείας στις θύρες οργανωμένων οπαδών και μόνο στους νόμιμους κατόχους τους θα επιτρέπεται η είσοδος.

• Εφόσον, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους, διαπιστωθεί παράνομη παρουσία φιλάθλου στις εξέδρες, τότε θα επιβάλλονται κλιμακωτές ποινές αναστολής λειτουργίας της θύρας, καθώς και διοικητικά πρόστιμα.

Πηγή: tvxs.gr