Παρουσία Μητροπολίτη Άνθιμου και Β. Λαμπάκη η εκδήλωση του Δημάρχου Σαμοθράκης στην Αλεξανδρούπολη

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου στην Αλεξανδρούπολη έγινε χθες Κυριακή 15/4 η εκδήλωση του Δημάρχου Σαμοθράκης Θανάση Βίτσα. Η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη και μεταξύ άλλων στην εκδήλωση βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και άλλοι.

«Οι εξελίξεις στον Δήμο Σαμοθράκης τα τελευταία χρόνια» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης. Την εκδήλωση προλόγισε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Άνθιμος, λέγοντας, πως η Σαμοθράκη είναι ένας τόπος που μας ενδιαφέρει όλους, καθώς και όλα όσα δρομολογούνται για το μέλλον του νησιού. “Η Σαμοθράκη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και της Θράκης. Δεν είναι ώρα για πειράματα. Η Σαμοθράκη πρέπει να πάρει την αξία που έχει και να διοικείται από στιβαρά χέρια” τόνισε, δίνοντας έτσι τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Βίτσα.

“Τον προτείνω ανεπιφύλακτα, χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία των άλλων υποψηφίων” είπε ο κ. Λαμπάκης που χαρακτήρισε τον Θανάση Βίτσα ικανό, λογικό και άξιο. Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των δύο δήμων για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που απασχόλησαν και απασχολούν το νησί.

Διαβάστε ακόμη  Οι μαθητές που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στον 83ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» συνομίλησαν σήμερα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας, εξέφρασε την τιμή που νιώθει από την πολυπληθή παρουσία του κόσμου αλλά και τις ευχαριστίες του προς το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης ανέλυσε την πολύ κακή οικονομική κατάσταση που παρέλαβε όταν ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Σαμοθράκης το 2014. Είπε ακόμη πως οι καλές συνεργασίες με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, με όλα τα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια αλλά και πολλές άλλες υπηρεσίες βοήθησαν για να μπει ο δήμος Σαμοθράκης σε καλό δρόμο. “Δεν έχω να εκφράσω κανένα παράπονο για κανέναν” είπε χαρακτηριστικά. Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του απολογισμού του ο Αθανάσιος Βίτσας, είπε πως στο νησί της Σαμοθράκης έχουν γίνει παρόμοιοι απολογισμοί και ενημερώσεις προς τους πολίτες με ειδικές θεματολογίες. Τόνισε πως αυτή δεν ήταν μια προεκλογική εκδήλωση αλλά μια εκδήλωση συνολικής ενημέρωσης προς τους πολίτες.”Θα μιλήσω για όλη την πορεία μας μέχρι σήμερα. Αυτά που βρήκαμε, αυτά που κάναμε. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή, πιο δύσκολη δεν γίνεται. Νομίζω όμως πως αυτή η διαδρομή προς το τέλος της, δίνει την αισιοδοξία ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για ακόμα καλύτερες μέρες” δήλωσε.