Παυλίδης: Το 2017 έτος τουρισμού για την περιφέρεια ΑΜΘ

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ανακοίνωσε στο περιφερειακό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης ότι το 2017 θα είναι το έτος τουρισμού για την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη. Σε επόμενη ειδική συνεδρίαση του σώματος θα εξειδικευθεί η πρόταση του περιφερειάρχη και θα κατατεθεί το σχέδιο των δράσεων σε συνεργασία με άλλες περιφέρειες και άλλες χώρες ώστε η ΑΜΘ να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει δραστηριοποιηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την προσέλκυση τουριστών από γειτονικές αλλά και κοντινές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία, χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, η Τουρκία αλλά και η Κύπρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr από πηγές στην Περιφέρεια, στόχος του Περιφερειάρχη είναι να υπάρξει ευρεία συναίνεση για ένα σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Περιφέρειας μιας και όπως σημειώνει η ίδια πηγή ” η Περιφέρεια μας έχει 400 χιλιόμετρα ακτών και 2 εξαιρετικά νησιά, ένα το οποίο ήδη αποτελεί τουριστικό προορισμό, η Θάσος και ένα παρθένο νησί, η Σαμοθράκη”. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει και προτάσεις των άλλων παρατάξεων της Περιφέρειας και θέσει ως πραγματικό στόχο την διατήρηση και ενίσχυση των εισοδημάτων των κατοίκων της περιφέρειας.

Διαβάστε ακόμη  Ακίνητη περιουσία 23,7 δισ. ευρώ έχουν οι κάτοικοι ΑΜΘ

Η περιφέρεια μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα πρέπει αυτά να αναδειχτούν, σημειώνει η ίδια πηγή, αυτός θα είναι ο βασικός σκοπός του σχεδιού αυτού και πάνω σε αυτόν εργάζεται η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Newsroom Alexpoli.gr / Ανδρέας Χονδρός