Οι παιδικές κατασκηνώσεις Μάκρης σε λίστα για hot spot…

Την χρησιμοποίηση των παιδικών κατασκηνώσεων που ανήκουν στο υπουργείο Πρόνοιας (Εργασίας) για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, εξήγγειλε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.Έχουμε 30 κατασκηνώσεις στο υπουργείο που μπορούμε να τις διαθέσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα φιλοξενηθούν εκεί τα παιδιά, δήλωσε στον Σκάι ο κύριος Κουρουμπλής και επισήμανε ότι για όλα χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος, καθώς ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

Στη λίστα του υπουργείου Εσωτερικών για τη φιλοξενία προσφύγων βρίσκονται και οι παιδικές κατασκηνώσεις της Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης. Όπως αναφέρει το voria.gr, την εξαγγελία για την προσωρινή μετατροπή των παιδικών κατασκηνώσεων του υπουργείου έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαθέσει τους συγκεκριμένους χώρους μέχρι τις 15 Ιουνίου. Έργο των δημάρχων το επόμενο διάστημα θα πρέπει να είναι η προετοιμασία των χώρων για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Διαβάστε ακόμη  Τριπλάσιες αφίξεις στα νησιά με τη βίζα «εξπρές» – Ακόμη το σκέφτονται στην κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Ωστόσο, αναμένεται έντονη αντίδραση από τη δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, αφού, όπως έχει πολλές φορές διαμηνύσει ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, δεν θα φιλοξενηθεί ούτε ένας πρόσφυγας σε όλη τη Θράκη.

Στη λίστα σημειώνεται πως περιλαμβάνονται οι κατασκηνώσεις στην Καλλιθέα Δράμας, τη Νέα Πέραμο Καβάλας και την Ποταμιά Θάσου.

Newsroom Alexpoli.gr