Πέρασε και επισήμως στην Περιφέρεια το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου – Φύλαξη με security

Έγινε η παράδοση – παραλαβή του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Όπως δήλωσε στον Maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, πριν 1 μήνα περίπου έγινε η επίσης παραλαβή.

“Έχουν εκπονηθεί 2 διαγωνισμοί. Ο ένας αφορά ισχυρή περίφραξη γύρω από όλο το συγκρότημα και ο δεύτερος για 24ωρη φύλαξη από security” δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Ο χώρος του παλιού νεκροτομείου (που βρίσκεται υπό κατάληψη) δεν παραχωρήθηκε και παραμένει στην κτηματική εταιρεία του δημοσίου, διευκρίνισε ο Αντιπεριφερειάρχης. “Γίνεται μια συζήτηση για το θέμα, θα το δούμε και αυτό” συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη  Από Απρίλη, Μάιο κι από Μάιο…Ιούνιο η λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης

Τέλος, ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε ότι γίνεται μελέτη για το αν πρέπει το κεντρικό κτίριο να κατεδαφιστεί ή να βελτιωθεί και να αξιοποιηθεί. Μόλις υπάρχει το πόρισμα της μελέτης θα ληφθεί η απόφαση για τις επόμενες ενέργειες.

Η απόφαση για παράδοση του κτιρίου στην Περιφέρεια πάρθηκε πριν 1 χρόνο ακριβώς, στις 12 Δεκεμβρίου του 2018 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.