Πέρασε ομόφωνα το ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης στους δήμους – Δεν έλειψε η ένταση

Ψήφισμα κατά των ιδιωτικοποιήσεων στις υπηρεσίες του δήμου πέρασε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε μια ημέρα πριν την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου από την βουλή.

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Βαγγέλης Λαμπάκης ο οποίος τόνισε ότι παρά την ιδεολογική του σύμπλευση με το κυβερνών κόμμα , δεν δίστασε ποτέ να διαφωνήσει μαζί του σε θέματα όπως αυτό της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας , κατηγορώντας παράλληλα τον δήμαρχο για υποκρισία καθώς προεκλογικά είχε δηλώσει πως συμφωνεί με την παραχώρηση υπηρεσιών του δήμου σε ιδιώτες.

Δεν έλειψε η ένταση

Τα αίματα άναψαν ακόμη περισσότερο όταν ο τέως δήμαρχος κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο ότι είναι άφωνος και πως εδώ και δυο μέρες η πόλη «βρωμάει» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση στην κριτική του Βαγγέλη Λαμπακη ήρθε από την πλευρά του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Δαστερίδη ο οποίος ανέφερε πως παρέλαβε μια κατεστραμμένη υπηρεσία. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης με τον τομεάρχη καθαριότητας της παράταξης Πόλη και Πολίτες και τέως αντιδήμαρχο καθαριότητα Χρήστο Ζιώγα να ζητά τον λόγο , ενημερώνοντας το σώμα του ΔΣ πως παρέδωσε πάνω από 270.000€ σε κωδικό του προϋπολογισμού για την συντήρηση των απορριμματοφόρων.

Οι τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων

Η λαϊκή συσπείρωση” από την πλευρά της πρότεινε εντός του ψηφίσματος να προστεθεί διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις καθώς και για τα βαρέα και ανθυγιεινά η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. Ζαμπούκη και εν τέλει ψηφίστηκε και αυτή ομόφωνα.

Την σύμφωνη γνώμη τους για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου έδωσαν και οι επικεφαλής, Γιάννης Καρυπίδης και Βαγγέλης Μυτιληνός καθώς και ο πλέον ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης.

Ο δήμαρχος πήρε τον λόγο τελευταίος τασσόμενος και αυτός με την σειρά του υπέρ του ψηφίσματος, λέγοντας πως έχει στενή επαφή με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν.