Περίεργα παιχνίδια και «διαδόσεις» για τον χρυσό στη Θράκη

Για μία συντονισμένη προσπάθεια πάρα πολλών επιχειρήσεων του κλάδου των εξορύξεων, που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα τελευταία κοιτάσματα μικρής περιεκτικότητας σε χρυσό που βρίσκονται και στην περιοχή μας, έκανε λόγο ο Δάνος Σεργκενλίδης, αναπληρωτής καθηγητής τροφίμων και υγιεινής του τμήματος κτηνιατρικής του ΑΠΘ και ένα από τα βασικά πρόσωπα στον αγώνα κατά του χρυσού σε Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Σεργκενλίδης βρέθηκε στην περιοχή μας με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στη Μαρώνεια, για το θέμα των εξορύξεων, αφού, όπως επισημαίνεται από όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια σε μία τέτοια επένδυση, ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η περιοχή έχει επιδείξει μια πολύ μεγάλη συνέπεια, προς το παρόν, εναντίον της εγκατάστασης αυτών των δραστηριοτήτων και γι’ αυτό, τον τελευταίο καιρό, κι αυτό είναι το επικίνδυνο στην ιστορία, υπάρχει ένας εφησυχασμός της κοινωνίας. «Μερικοί μπορεί να το έχουν ξεχάσει κιόλας το θέμα. αλλά στην ουσία βρίσκεται ήδη προ των πυλών γιατί οι πιέσεις συνεχώς εντείνονται. Αυτή η εταιρεία η οποία κατέχει τα ορυχεία αυτά διαδίδει στο διαδίκτυο, ενώ βρίσκεται σε μια τραγικά, σε χάλια, οικονομική κατάσταση, φεύγει από όλες τις περιοχές, που υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού, θα ήταν ίσως έτοιμη κι από εδώ να φύγει, αυτό όμως είναι ένα πολιτικό ζήτημα που θα πρέπει να το αναλάβουν οι πολιτικοί και κυρίως οι ντόπιοι πολιτικοί, οι οποίοι θα πρέπει να ξέρουν τι θέλει ο τόπος και τι να κάνουν. Και να δεσμευτούν για αυτό».

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Όπως εξηγεί, οι υπεύθυνοι της εταιρείας διαδίδουν μέσω του διαδικτύου ότι, μετά τις βουλευτικές εκλογές, η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι πρόθυμη να αδειοδοτήσει τέτοιες δραστηριότητες, «αναπτυξιακές». «Αυτή η διασπορά κάποιας υποτιθέμενης δραστηριότητας η οποία θα επιτραπεί από μια επόμενη κυβέρνηση εκθέτει, θα έλεγα, το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας κι αποτελεί μια παγίδα για τους ανθρώπους, οι οποίοι, μέσω του χρηματιστηρίου, την στηρίζουν να ανακάμψει, καθώς οι υπεύθυνοι εξαπατούν τον κόσμο να αγοράσει τις μετοχές της. Εκτός του ότι δεν παράγει χρυσό, με παιχνίδια στο χρηματιστήριο, με τέτοιου είδους ανακοινώσεις κερδίζει πάρα πολλά εκατομμύρια, ώστε να διατηρεί πάντα την προσπάθεια να ξεκινήσει την δραστηριότητα με κάθε τρόπο», καταλήγει ο κ. Σεργκενλίδης.