Περίεργη ανάρτηση για παρακρατική δράση ενστόλων στον Έβρο…

Εδώ και μερικές ώρες μια ανακοίνωση που κυκλοφορεί στα social media, αναφέρεται σε παράνομη κράτηση (απαγωγή) τριών Τούρκων φυγάδων που πέρασαν χθες στον Έβρο και απέλασή τους με μη νόμιμες διαδικασίες. Η απαγωγή σύμφωνα με το κείμενο αυτό έγινε από Έλληνες παρακρατικούς.

Το alexpoli.gr επικοινώνησε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών που σε πολλές κοινοποιήσεις της ανακοίνωσης έχει “tag” και όπως μας ειπώθηκε δεν έχει καμία σχέση ή ενημέρωση για το θέμα.

Στο μεταξύ και σε επικοινωνία μας με συνοριοφύλακες του Έβρου, η απάντηση που πήραμε είναι δεν υπήρξε τα τελευταία 24ωρα τέτοιο περιστατικό (με Τούρκους φυγάδες) που να έχει πέσει στην αντίληψη τους.

Πηγές στην αστυνομία επίσης δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ανακοίνωση για το θέμα από το αρμόδιο υπουργείο ή υπηρεσία, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει αμέτρητες καταγγελίες για τέτοιου είδους δράσεις, παρακρατικών ομάδων, στην περιοχή μας, αλλά ποτέ δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να το αποδεικνύει ενώ το αρμόδιο υπουργείο είχε διατάξει και σχετικές έρευνες.

Και αυτή τη φορά παρά την ανάρτηση και τις φωτογραφίες κανείς δε μπορεί να γνωρίζει αν πράγματι έγινε κάτι τέτοιο καθώς δεν φαίνονται πρόσωπα των τριών ατόμων…

Διαβάστε ακόμη  Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Σαμοθράκη, Φυλάκιο και Αλεξανδρούπολη

Πρόκειται για αληθινό περιστατικό ή fake news;;; Επισήμως πάντως το περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται ως τώρα με κανέναν τρόπο. Μένει να δούμε αν αυτό αλλάξει με κάποια ανακοίνωση στην πορεία…

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο που κυκλοφορεί μέσω fb, πανελλαδικά πλέον και συνοδεύεται μάλιστα και από φωτογραφίες….

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΡΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΥΓΑΔΩΝ ΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Χτες το πρωί, 6 Iουνίου 2019, τρεις τούρκοι νεαροί μηχανικοί Ibrahim B., Ibrahim A. Yilmaz G., πέρασαν τον Έβρο, και έφτασαν περπατώντας στο αστυνομικό τμήμα του Ισαακίου Έβρου ζητώντας πολιτικό άσυλο. Αργότερα μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Νέου Χειμώνιου Έβρου, με φορτηγό με στρατιωτικό χρωματισμό παραλλαγής χωρίς πινακίδες (φωτογραφία) από όργανα του κράτους αγνώστου αρμοδιότητας. Στο Νέο Χειμώνιο (από όπου η φωτογραφία των τριών, πλάτη, με κρατικό λειτουργό ορατό δίπλα τους) οι τρεις κρατήθηκαν για λίγες ώρες. Οι αστυνομικοί τους πήραν τα χρήματα και όποια χαρτιά είχαν πάνω τους, και με το ίδιο βαν το βράδυ τους μετέφεραν στον Έβρο, όπου τους παρέδωσαν σε φουσκωτό με τούρκους με πολιτικά, που τους πήραν βίαια στην άλλη όχθη. Ήδη τώρα βρίσκονται στα μπουντρούμια του Ερντογάν.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Μετανάστευσης, και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να δώσουν αμέσως εξηγήσεις!