Περιφέρεια ΑΜΘ / Δρομολογείται το (εδώ και χρόνια) δρομολογημένο νέο Τελωνείο Κήπων !

Ανακοίνωση για να μας πει ότι θα γίνει … ανακοίνωση αναφορικά με τη δημιουργία νέου τελωνείου στους Κήπους απέστειλε στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Όπως αναφέρει, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και της Εγνατία Οδός ΑΕ, αποφασίστηκε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε το έργο να μπορέσει να κατασκευαστεί.

«Σημαντικό ρόλο αναλαμβάνει η Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος πρότεινε η χρηματοδότηση του έργου να γίνει με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε κάνει δήλωση τον Δεκέμβριο του 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας μάλιστα πως είναι ένα έργο που η κυβέρνησή του θα το δρομολογούσε άμεσα. Τόσο άμεσα που για να το δρομολογήσει χρειάστηκαν μόλις 2 χρόνια και 2 μήνες.

Διαβάστε ακόμη  Σε επίτιμο διδάκτορα του ΔΠΘ αναγορεύεται ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο τελωνείο, είχε κάνει λόγο για μια εικόνα η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια, ούτε τη χώρα. «Είναι μια εικόνα που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς και στις επισκέψεις τουριστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα, τις οποίες προφανώς και όλοι θέλουμε να προωθήσουμε… Είναι απαραίτητη η κατασκευή ενός νέου τελωνείου στους Κήπους. Αυτό είναι ένα σχέδιο το οποίο με το που θα έρθουμε στην Κυβέρνηση, θα το δρομολογήσουμε άμεσα».