Περιφερειακός Αλεξανδρούπολης: 3 χιλιόμετρα δρόμος, ούτε ένα παγκάκι….!

Η περιφερειακή οδός της Αλεξανδρούπολης, είναι γεγονός πως είναι ένας δρόμος που εξυπηρετεί άριστα τους οδηγούς που θέλουν να μετακινηθούν από τη μία άκρη της πόλης, στην άλλη, δίχως να χρειαστεί, όπως παλιά, να μπλέξουν με την κίνηση του κέντρου. Δυστυχώς, όμως, ο εν λόγω δρόμος δεν είναι καθόλου ‘φιλικός’ για τους πεζούς.

Παρά το γεγονός ότι πολύς κόσμος επιλέγει την περιφερειακή οδό για την καθημερινή του βόλτα και άσκηση, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, σε κανένα σημείο της οδού, μήκους 2,7 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει ένα σημείο για να ξαποστάσει κανείς. Κι αυτό είναι απορίας άξιο, αφού πρόκειται για μία «μικρή» περιφερειακή οδό, ήπιου χαρακτήρα, που διαθέτει, σε όλο το μήκος της, πεζοδρόμια και από τις δύο πλευρές. Δεν είναι, δηλαδή, ένας περιφερειακός δρόμος, με πολλές λωρίδες και μεγάλες ταχύτητες, δίχως χώρους για να κινούνται οι πεζοί. Οπότε, εύλογα αναρωτιέται κανείς, για ποιο λόγο να μην υπάρχουν έστω 3-4 παγκάκια;

Διαβάστε ακόμη  Λύση Αλεξανδρούπολης για τα ουκρανικά σιτηρά

Το θέμα (επαν) έφερε στην προσοχή μας ένας αναγνώστης του alexpoli.gr, ο οποίος εύλογα εκφράζει το παράπονό του για τη σημαντική αυτή παράλειψη. Όπως αναφέρει στο μήνυμά του, μένει στην πόλη μας εδώ και δύο μήνες και του αρέσει να περπατά στον περιφερειακό. Στις βόλτες του αυτές, τον συνοδεύει η σύντροφός του, όπως αναφέρει, η οποία είναι άτομο με αναπηρία και δυσκολεύεται πολύ από την έλλειψη κάποιου σημείου ξεκούρασης.

Άραγε, πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν ορισμένα παγκάκια;