Περιφερειακό Συμβούλιο: Ανέβηκαν οι τόνοι, ομαδικά πυρά κατά Μέτιου και Μποταΐτη

Ανέβηκαν οι τόνοι στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο. Αφορμή στάθηκε ότι επερωτήσεις που είχαν υποβληθεί από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και από τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο Οντέρ Μουμίν με τον προβλεπόμενο τρόπο, δεν εντάχθηκαν για συζήτηση ενώ αντίθετα εντάχθηκε ερώτηση της “Ελληνικής Αυγής” σχετικά με μετανάστες στην Καβάλα.

Η απάντηση που δόθηκε από πλευράς προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν ικανοποίησε τους επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας», της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενώ ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Οντέρ Μουμίν, αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Για το θέμα της Σαμοθράκης και τις καταστροφές από την κακοκαιρία είχε ζητήσει συζήτηση η «Κοινωνική Συμμαχία» . Επερώτηση για τη Σαμοθράκη είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» ενώ επερώτηση για τον χρυσό και την Eldorado Gold υπέβαλλε η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση. Ο Οντέρ Μουμίν είχε καταθέσει 4 επερωτήσεις μια εξ αυτών για την κατάρρευση της γέφυρας του Ιάσμου.

Διαβάστε ακόμη  Έβρος: Έφυγε από την ζωή ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Θ. Δημοσχάκης

Οι παραπάνω εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του Προέδρου κ του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μποταΐτη, για αυθαιρεσία και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Η συζήτηση εξελίχθηκε με έντονους τόνους. Ο Οντέρ Μουμίν κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι επηρεάζεται από τις υποδείξεις κάποιων. “Εγώ αποχωρώ, σας θυμίζω ότι εκεί που κάθεστε είναι Προεδρείο όχι Χειρουργείο” τόνισε.

Ο Φώτης Καραλίδης τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να συμβάλλει στην αποκατάσταση των πληγέντων της Σαμοθράκης.

“Ο πρόεδρος και ο Περιφερειάρχης δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν να απαντήσουν σε επερώτηση εφόσον αφορά ζητήματα της Περιφέρειας” τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Τουρτουρής ενώ σε έντονους τόνους ζήτησε ο Χρήστος Τρέλλης αναρωτήθηκε “αυτοί είναι η ευαισθησία μας για τη Σαμοθράκη;”