Περιφερειακό Συμβούλιο για τα διόδια. Η Εγνατία τους είπε ότι επιθυμεί διόδια…ΚΑΙ στα τελωνεία

Αρκετές ώρες κράτησε το χθεσινό ειδικό Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τα διόδια σε επίπεδο περιφέρειας. Στη συνεδρίαση βρέθηκαν οι βουλευτές Έβρου Γιώργος Καΐσας από τον ΣΥΡΙΖΑ και Αναστάσιος Δημοσχάκης από τη ΝΔ, Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς αλλά και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης. Μεταξύ των Δημάρχων που συμμετείχαν ήταν και ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης.

Στο συμβούλιο βρέθηκε και εκπρόσωπος της Εγνατίας ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους… ότι η Εγνατία επιθυμεί διόδια και στα τελωνεία…πέρα των άλλων που ήδη κατασκευάζονται!

Το συμβούλιο αποφάσισε να δημιουργηθεί επιτροπή θεσμικών που θα δημιουργήσει έγγραφο με αιτήματα τα οποία στη συνέχεια θα παραδώσουν στον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ζητηθεί ακόμη, μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματα αυτά, να παγώσει η κατασκευή των διοδίων στη Μέστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί επίσκεψη του υπουργού στην περιοχή ενώ θα υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση του Δημήτρη Πέτροβιτς με τον Βαγγέλη Λαμπάκη για το θέμα των αιτημάτων της επιτροπής. Επίσης, το συμβούλιο αποφάσισε κλιμάκωση κινητοποιήσεων κατά των διοδίων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική εξέλιξη από την επιτροπή θεσμικών.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»