Περιοδεία – παρωδία Σταϊκούρα στον Έβρο με αναμάσημα βαλτωμένων έργων

Άλλη μία περιοδεία – παρωδία πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας στον Έβρο και την ΑΜΘ

Όπως μας ενημέρωσε, για πολλοστή φορά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Κομοτηνή, έχοντας στο πλευρό του τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη, στον Έβρο είναι σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται 13 έργα (…χρόνια τώρα, τα περισσότερα)

Στην ουσία, ο κύριος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα ίδια έργα που είχε αναφερθεί και πριν λίγους μήνες, όταν είχε επισκεφθεί και πάλι την περιοχή μας.

Μίλησε και πάλι για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και για τα έργα εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και για την οδική σύνδεση του νέου εμπορικού προβλήτα με τη νέα Περιφερειακή Οδό, που εδώ και μήνες έχουν εξαγγελθεί, χωρίς να έχουν ακόμη ξεκινήσει, καθώς για το δεύτερο μόλις πριν λίγες ημέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση.

Όσο για τη νέα περιφερειακή οδό, η οποία ξεκίνησε αρχές του 2022 να κατασκευάζεται με αρχικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του ’23, τελικώς πηγαίνει για κάποια στιγμή μέσα στο 2025! Μάλιστα, ακολουθώντας το παράδειγμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που όπως ορκίζονται στη ΝΔ μίλησε τις προάλλες στη Βουλή για την τιμή του μισού κιλού φέτας, ο κύριος Σταϊκούρας μας ενημέρωσε πως «πιθανότατα, το μισό – χιλιομετρικά – έργο να έχει περαιωθεί και να παραδοθεί σε κυκλοφορία το τελευταίο τρίμηνο του 2024»!!!

Διαβάστε ακόμη  Ο 81χρονος γυναικοκτόνος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές

Ο Υπουργός θυμήθηκε και την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, για την οποία όπως είπε εγκρίθηκε, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, η υλοποίηση του έργου, με διαχωρισμό σε Α’ φάση (λειτουργία μονής γραμμής) και Β’ φάση (μελλοντική λειτουργία διπλής γραμμής), αφού ως γνωστόν λόγω έλλειψης χρημάτων η διπλή γραμμή θα μείνει ένα όνειρο για το μέλλον…

Ο κύριος Σταϊκούρας αναφέρθηκε ξανά στη νέα γέφυρα στο πέρασμα Κήποι – Ύψαλα, στη μελέτη του Φράγματος Δερείου, στην κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου στη Σαμοθράκη, στη μελέτη Αντιμετώπισης Ακτομηχανικών Προβλημάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο και την ευρύτερη περιοχή Θέρμων, στη Σαμοθράκη και στην αποκατάσταση Προσήνεμου Μώλου και Προστασία Εισόδου Αλιευτικού Καταφυγίου Μάκρης που λόγω προβλημάτων στη διαγωνιστική διαδικασία καρκινοβατεί εδώ και χρόνια και θα πρέπει να επαναδημοπρατηθεί.

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε να μιλήσει για το έργο της παράκαμψης Προβατώνα, το οποίο συμβασιοποιήθηκε Σεπτέμβρη του ‘22 και θα έπρεπε Ιανουάριο του ’24 να είναι έτοιμο. Αντ’ αυτού όπως με περηφάνια δήλωσε ο κύριος Σταϊκούρας μέχρι σήμερα έχουν ήδη εκτελεστεί οι εξής εργασίες:

· Ολοκλήρωση χωματουργικών εργασιών: 80%.

· Ολοκλήρωση εργασιών τεχνικού Άνω Διαβάσεως: 60%.

· Ολοκλήρωση εργασιών αποχέτευσης – αποστράγγισης: 90%.

· Ολοκλήρωση εργασιών οδοστρωσίας: 70%.

Δεν έχουν εκτελεστεί εργασίες ασφαλτικών, σήμανσης, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού οδοποιίας…