Περιστέρι “πελάτης” σε καταστήματα της Αλεξανδρούπολης

Με το στόμα ανοιχτό μένουν πολλοί καταστηματάρχες σε γειτονιά της Αλεξανδρούπολης κοντά στο κέντρο όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν αποκτήσει ένα νέο πελάτη…με δυο πόδια μεν…αλλά και με φτερά. Πρόκειται για ένα περιστέρι που για κάποιο λόγο δε συμπεριφέρεται όπως τα υπόλοιπα αλλά προτιμά να επισκέπτεται καταστήματα και να αναζητά τροφή και νερό.

Το περιστέρι μεταξύ άλλων επισκέφθηκε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, φούρνο… Σε κάποιες περιπτώσεις καταστηματάρχες μας λένε ότι είναι τόσο φιλικό με τους ανθρώπους που δέχεται και χάδια. Το πρωί σήμερα το “εκκεντρικό” πτηνό έκανε “καταδρομική” είσοδο μέσα σε φούρνο και άρχισε να τρώει τα ψίχουλα από το πάτωμα περνώντας άφοβα ανάμεσα από τα πόδια των πελατών ενώ κατά την έξοδο του…πετούσε δίπλα από τα κεφάλια τους.

Διαβάστε ακόμη  Οι μαθητές που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στον 83ο Πανελλήνιο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ» συνομίλησαν σήμερα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Δεν αποκλείεται το περιστέρι να ήταν κατοικίδιο και για κάποιο λόγο βρέθηκε “αδέσποτο” ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες στο ένα του πόδι φέρει και “δαχτυλίδι” κάτι που για τα πτηνά σημαίνει ότι προέρχονται από εκτροφείο ή από οικιακή αναπαραγωγή (κατοικίδια πτηνά).

Το περιστέρι είναι εξαιρετικά φιλικό με τους ανθρώπους και τους εσωτερικούς χώρους και ξεφεύγει κατά πολύ από το βαθμό εξοικείωσης που έχουν όλα τα περιστέρια της πόλης. Αν λοιπόν κάποιος το έχασε και το αναζητά… θα το βρει μάλλον μέσα σε κάποιο κατάστημα…να περιμένει “κέρασμα”….

Αξίζει να σημειωθεί ότι πτηνά που μεγάλωσαν υπό ανθρώπινη φροντίδα σε κλειστούς χώρους κτλ, είναι δύσκολο να επιβιώσουν μόνα τους στη φύση καθώς δεν έχουν αναπτύξει ένστικτα αναζήτησης τροφής σε συνθήκες ελευθερίας.