Πέσαν τα πρώτα χιόνια στον Έβρο…Απλήρωτες απ το Γενάρη οι υπερωρίες της Πολιτικής Προστασίας

Στα λευκά ντύθηκαν περιοχές του Έβρου σήμερα ενώ χιόνισε και στα ορεινά της Σαμοθράκης. Τα χιόνια άρχισαν από μεγάλο υψόμετρο αλλά σταδιακά κατά τη διάρκεια της μέρας χιόνισε και σε πιο πεδινές περιοχές. Από απόψε πάντως θα βελτιωθεί ο καιρός και θα σταματήσουν οι βροχές και τα χιόνια. Από αύριο μάλιστα θα σημειωθεί και ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας ενώ από μεθαύριο θα υπάρχει αισθητή βελτίωση.

Στο μεταξύ πολλά είναι τα παράπονα που εκφράζονται από υπαλλήλους της Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ καθώς οι άνθρωποι δεν πληρώνονται υπερωρίες από τον Ιανουάριο. Μάλιστα βάση νόμου όταν απαιτείται η υπηρεσία πρέπει να λειτουργεί πλήρως 24 ώρες το 24ωρο… Πως μπορεί να γίνει αυτό χωρίς υπερωρίες….είναι από τα ερωτήματα που μάλλον μόνο στην Ελλάδα μπορούν να τεθούν. Πέρα από την πολύμηνη καθυστέρηση στις προηγούμενες υπερωρίες, πλέον η αρμόδια επίτροπος όπως λένε οι πληροφορίες του alexpoli.gr κόβει τις νέες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που τις κάνουν…να μην τις πιστώνονται! Όπως λέει υπάλληλος στο alexpoli.gr “αν έχουμε νέα καιρικά φαινόμενα θα πρέπει να εργαστούμε χωρίς αμοιβή, και φυσικά δε μιλάμε για κάποιο αστρονομικό ποσό που θα λαμβάναμε όταν το λαμβάναμε…”. Πριν λίγους μήνες μάλιστα στην πυρκαγιά της Κίρκης είχε σημειωθεί και σοβαρό περιστατικό προβλήματος υγείας με εργαζόμενο στην πολιτική προστασία, ο οποίος βρέθηκε στην πυρκαγιά και κατέληξε…στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη  Συγκρατημένοι οι εκδρομείς ενόψει του Πάσχα

Τι θα συμβεί αν χρειαστεί να κάνουν οι υπάλληλοι στον Έβρο υπερωρίες, εφόσον δε θα αμειφθούν;

Με το ερώτημα αυτό ας δούμε και μερικές φωτογραφίες από την περιοχή της Λεπτοκαρυάς Έβρου και από τη Σαμοθράκη, που δημοσιεύτηκαν από χρήστες του fb…