Πέτροβιτς: Φθάνει πια το ατελέσφορο πήγαινε ‑ έλα στην Αθήνα

«Η Αθήνα πρέπει να έρθει εδώ στα σύνορα και όχι να πάμε εμείς στην Αθήνα. Φθάνει πια αυτό το ατελέσφορο πήγαινε – έλα στην πρωτεύουσα, που δείχνει να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος των προβλημάτων που ταλανίζουν την ακριτική Ελλάδα και αποφασίζουν ερήμην των τοπικών θεσμικών φορέων και της κοινωνίας».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Alexpoli.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, με αφορμή ερώτηση για την κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στη Μέστη Αλεξανδρούπολης, κάτι που αρχικά κυβερνητικοί παράγοντες είχαν αρνηθεί, ισχυριζόμενοι ότι πριν από οποιαδήποτε ενέργεια και απόφαση, θα προηγηθεί διάλογος με τους τοπικούς φορείς. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου αποφάσισε την σύγκλιση ειδικής συνεδρίασης στην Κομοτηνή, για το θέμα των διοδίων σε ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των συναρμοδίων υπουργών, της Εγνατίας Οδού, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις και να υπάρξουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις.

Διαβάστε ακόμη  Στασινός: Να τηρείται ο νόμος και να μην αφαιρούνται δικαιώματα από παράνομες πράξεις δημάρχων

Σημειώνεται πως στο ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου, δεν αποκλείεται και κλιμάκωση της αντίδρασης των τοπικών φορέων, στην περίπτωση που ο διάλογος με την κυβέρνηση αποβεί άκαρπος.

“Καλή τύχη κ. Μουμίν”

Εν τω μεταξύ απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για το πώς σχολιάζει την απόφαση αποχώρησης από τον συνδυασμό «Περιφερειακή Αναγέννηση» και ανεξαρτητοποίησης του περιφερειακού συμβούλου Οντέρ Μουμίν και αν το γεγονός θα επηρεάσει την πορεία της παράταξης, ανέφερε τα εξής: Ο συνδυασμός μας συνεχίζει ενωμένος την κοινή προσπάθεια για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά. Ο κ. Μουμίν δεν έχει πλέον καμία σχέση με την παράταξή μας, καθώς ο ίδιος επέλεξε να διαχωρίσει τη θέση του και ν’ ακολουθήσει δική του πορεία. Του εύχομαι καλή τύχη.