ΠΓΝΑ: Όχι μόνο δεν γίνονται αρκετές προσλήψεις, αλλά κάποιες που γίνονται, ανακαλούνται!

Είναι γεγονός ότι οι προσλήψεις στην υγεία γίνονται με το σταγονόμετρο, τα προηγούμενα χρόνια κυρίως λόγω μνημονίων και πλέον λόγω αμφιλεγόμενων πολιτικών επιλογών. 

Σε αυτή τη δυστοκία που φυσικά αφορά και τις δομές υγείας του Έβρου, έρχονται να προστεθούν και ορισμένα δυσάρεστα απρόοπτα, τα οποία πηγαίνουν ένα βήμα πίσω την προσπάθεια ενίσχυσης του προσωπικού των νοσοκομείων μας. 

Όπως για παράδειγμα, η απόφαση πρόσληψης και διορισμού ενός γιατρού που λίγο καιρό αργότερα ανακαλείται για διάφορους λόγους. Πρόκειται για ένα όχι σπάνιο φαινόμενο, ενώ πιο πρόσφατο σχετικό συμβάν αφορά στην πρόσληψη, από τον περασμένο Μάρτιο, μίας γιατρού, στην κρίσιμη ειδικότητα της Παιδιατρικής. Η γιατρός τοποθετήθηκε σε θέση ειδικευόμενου για την άσκηση στη συγκεκριμένη ειδικότητα, ωστόσο, με πρόσφατη απόφαση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο διορισμός της ανακαλείται, καθώς η ίδια αποφάσισε να μην δεχθεί την τοποθέτησή της…  

Διαβάστε ακόμη  Την Πέμπτη 1η Αυγούστου η «Λευκή Νύχτα» στην Αλεξανδρούπολη

Εντωμεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας με τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Ιουνίου στην είσοδο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης το Σωματείο εργαζομένων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (Σ.Υ.Κ.Ν.Ε) συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα δράσης που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ. Στόχος να παραμείνει το προσωπικό που υπηρετεί στο Νοσοκομείο με ελαστικές μορφές απασχόλησης (επικουρικό, ΟΑΕΔ, κ.α.) .

«Προσπαθούμε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την παραμονή των εργαζομένων που είναι με διάφορες μορφές εργασίας, με επικουρικό προσωπικό, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το υπουργείο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα των εργαζομένων με τις συγκεκριμένες συμβάσεις και η παραμονή τους να γίνει εφικτή το επόμενο διάστημα», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Χριστόδουλος Μεντίζης, υπογραμμίζοντας πως εάν δεν συμβεί αυτό «τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου».