ΠΓΝΑ – «Πυροτέχνημα» τα περί επιστροφής των χειρουργείων στην κανονικότητα 

Στην ανακοίνωση, ότι από την Δευτέρα θα επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία των χειρουργείων στο ΠΓΝΑ προχώρησε την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής του Βαγγέλης Ρούφος. Ωστόσο, φαίνεται πως η συγκριμένη δήλωση ήταν ακόμη ένα «πυροτέχνημα», αφού η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει τον κύριο διοικητή.

Όπως αναφέρει σήμερα η ΕΡΤ, στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι αριθμοί νοσηλειών είναι σαφώς πτωτικοί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, και αυτό οδήγησε στην κατάργηση της 3ης κλινικής covid που είχε ανοίξει λόγω αυξημένων αναγκών. Στην πτέρυγα επιστρέφει η Β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, ωστόσο τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο νοσοκομείο θα είναι και πάλι μειωμένα, καθώς, εκτός από τους νοσηλευτές που έχουν βγει σε αναστολή, είναι σημαντικός, αυτό το διάστημα, και αριθμός εκείνων που απουσιάζουν επειδή νοσούν!

Μάλιστα, με δηλώσεις του, ο Υπουργός  Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημείωσε πως η εισήγηση του είναι ο εμβολιασμός να γίνει τυπικό προσόν και όσοι δεν εμβολιαστούν να μην παραμένουν στο ΕΣΥ. Εφόσον η εισήγηση αυτή γίνει δεκτή, αυτό σημαίνει ότι το ΠΓΝΑ θα συνεχίσει να λειτουργεί με δεκάδες κενά, τα οποία, εμφανέστατα προκαλούν προβλήματα στην περίθαλψη των ασθενών.