Πήραν φόρα: Κόβουν και το πεύκο έξω από τα Public! 

Μετά από το έγκλημα που συντελείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Φυτωρίου, όπου περίπου 250 δέντρα έχουν ήδη αρχίσει να κόβονται (με ελάχιστα από αυτά να μπορούν να μεταφυτευτούν), προκειμένου να χτιστεί στο σημείο το νέο κλειστό γυμναστήριο, ο δήμος Αλεξανδρούπολης πήρε φόρα και προχωρά σε νέες αποφάσεις κοπής κι άλλων δέντρων στην πόλη.

Αυτή τη φορά,  η νέα απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αφορά το πεύκο μπροστά από το κατάστημα Public, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, είχε προηγηθεί έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, με το οποίο ζητούνταν να αποφανθεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την αναγκαιότητα κοπής του εν λόγω δένδρου, προς αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος, μετά από καταγγελίες πολιτών για επικίνδυνη κλίση του.

Διαβάστε ακόμη  Συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης

Μετά από αυτοψία της Προϊσταμένης του Τμήματος Πρασίνου κ. Κουματζίδου Νεραντζιάς, στο συγκεκριμένο σημείο, διαπιστώθηκε  ότι η μία από τις δύο κουκουναριές έχει έντονη κλίση προς το κατάστημα «PUPLIC», συγκεκριμένα ακουμπάει στην πινακίδα του καταστήματος, ενώ το ριζικό του σύστημα έχει σηκώσει ανησυχητικά το χώμα στο παρτέρι.

Έτσι, το Τμήμα Πρασίνου εισηγήθηκε την κοπή της κουκουναριάς και τη φύτευση δένδρου, παράπλευρα. Η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής: Πέτρο Κυριακίδη, Αναστάσιο Σεραφειμίδη, Γιώργο Ουζουνίδη, Χρήστο Βαρσαμάκη, Σάββα Σεφεριάδη, Θεόδωρο Βουρδόλη.