Πιστοποιητικό διάκρισης από το trip advisor και για το δάσος της Δαδιάς!

Με βαθμολογία 4.5 στα 5 εμφανίζεται το δάσος της Δαδιάς στο trip advisor, το οποίο του απονέμει μάλιστα πιστοποιητικό διάκρισης και το χαρακτηρίζει ως νούμερο 2 από τις 21 κορυφαίες δραστηριότητες στην Αλεξανδρούπολη (νούμερο 1 παραμένει μια επίσκεψη στον φάρο)!

Συγκεκριμένα, το 80% των χρηστών που το βαθμολόγησαν είπαν ότι είναι «εξαιρετικά καλό» ενώ ακολουθεί ένα 15% που το χαρακτηρίζει ως «πολύ καλό». Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται μόλις ένα 2% των χρηστών που το ορίζουν ως «μέτριο», ένα 1% ως ανεπαρκές και ένα 2% ως «πολύ κακό».

Τι έχουν να πουν οι επισκέπτες;

Η τοποθεσία του δάσους της Δαδιάς συγκεντρώνει συνολικά 70 κριτικές στο trip advisor, με 45 από αυτές να είναι στα ελληνικά, 18 στα αγγλικά, 4 στα τουρκικά, 1 στα γαλλικά, 1 στα ισπανικά και 1 στα ρωσικά.

Πολλοί ενθουσιασμένοι Έλληνες ταξιδευτές χαρακτηρίζουν το μέρος ως: ένα «μοναδικό βιότοπο της χώρας μας», έναν «εκπληκτικό προορισμό», ένα «μαγευτικό δάσος», μια «υπέροχη εκδρομή» και «έναν περίπατο που μικροί και μεγάλοι πρέπει να κάνουν». Φυσικά, υπάρχουν και οι δυσαρεστημένοι με την εμπειρία, που μιλούν για ένα «αφιλόξενο μέρος» και ένα δάσος «ευλογημένο από τη φύση, παρατημένο από τους υπεύθυνους».

Οι Άγγλοι τουρίστες μιλούν για: έναν προορισμό που αξιοποιεί «ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η φύση», «μια εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει ο κάθε φυσιολάτρης» και χαρακτηρίζουν τη Δαδιά ως «ένα παρθένο δάσος λίγο έξω από την πόλη», «ένα καταφύγιο σπάνιων πτηνών» και έναν «παράδεισο αετών και όρνεων».

Τα τουρκικά και το ρωσικό σχόλιο είναι όλα θετικά, εστιάζοντας στους αετούς αλλά και στα πολλά ακόμη αρπαχτικά πτηνά που μπορεί να δει κανείς κάνοντας μια βόλτα στο δάσος.

Ο Γάλλος επισκέπτης αναφέρει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το δάσος της Δαδιάς όπου φωλιάζουν τα τελευταία πουλιά της Ευρώπης. Το ίδιο το δάσος είναι υπέροχο, η σιωπή που βασιλεύει εκεί, μοναδικά ταραγμένη από το σφύριγμα του ανέμου στον ακανθώδη τόπο, η ομορφιά δηλαδή μιας ανέγγιχτης φύσης, είναι εντυπωσιακή». 

Για μια μοναδική εμπειρία μιλά και ο ισπανός επισκέπτης: «Για να απολαύσετε τη φύση με την ομορφιά της, πρέπει να επισκεφθείτε το πιο διάσημο πάρκο της Δαδιάς-Λευκίμης στην Ελλάδα. Χίλια φυτά διαφορετικών τύπων και γενών, λόφοι γεμάτοι πολύχρωμα δέντρα και τα πιο όμορφα πουλιά στον κόσμο. Μην ξεχνάτε ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης