Πίστωση χρόνου από την τράπεζα Πειραιώς στην ΕΒΖ

Θετικά είναι τα νέα για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μετά τη νέα διορία που έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στο καινούριο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, προκειμένου να υπάρξει λύση που θα αποσοβήσει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Άλλωστε πριν λίγες μέρες από την Κομοτηνή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τη διάσωση της βιομηχανίας που ήταν και παραμένει θέμα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση.
Τα στελέχη της τράπεζας στη συνάντηση που έγινε με το ΔΣ της ΕΒΖ έδειξαν καλή διάθεση και έδωσαν άλλη μία ευκαιρία στο νέο διοικητικό σχήμα της ΕΒΖ να βρει λύσεις για το οικονομικό αδιέξοδο της εταιρίας.

Διαβάστε ακόμη  «Προοπτική Πολιτών» η νέα παράταξη που προέκυψε μετά την απόσυρση του «Πόλη και Πολίτες»

Η βασική προτεραιότητα της διοίκησης, σύμφωνα με το businessnews.gr είναι να εξευρεθεί λύση για να αποφευχθεί η πώληση των δύο θυγατρικών στη Σερβία που αποτελεί και το μοναδικό κερδοφόρο κομμάτι του ομίλου. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως προς το παρόν δε θα συμβεί καθώς η διαδικασία έληξε και δόθηκε πίσω η εγγυητική.

Πάντως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος της εταιρίας αφού με τις σημερινές συνθήκες και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις ό,τι αποφάσεις ληφθούν από τη νέα διοίκηση θα πρέπει να είναι άμεσες αφού μετά τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα έχει κριθεί το μέλλον της επιχείρησης