Πιθανώς καλή είδηση σχετικά με πλοίο για τη Σαμοθράκη. Σταματά το ΣΑΟΣ ΙΙ από σήμερα

Στο θέμα της αντικατάστασης του ΣΑΟΣ ΙΙ κατά την ακινησία που ξεκινάει από σήμερα, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης ενημερώνει ότι δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι και σήμερα όμως εκφράζει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει καλή εξέλιξη πιθανώς και σήμερα. Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Σαμοθράκης τονίζει:

1. Μέχρι σήμερα Κυριακή 5/11/2017 δεν έχει βρεθεί λύση.
2. Οι επαφές του Δημάρχου με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, γενικό γραμματέα, Υφυπουργό και Υπουργό πραγματοποιούνται από την αρχή της γνωστοποίησης της ημερομηνίας της ακινησίας σε καθημερινή βάση.
3. Το Υπουργείο προσπαθεί να βρει λύση αναζητώντας πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν απέδωσε. Η επικοινωνία θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα με πιθανότητα καλύτερης είδησης.
4. Ο Δήμος Σαμοθράκης εχθές το βράδυ με επείγουσα γραπτή επικοινωνία ζήτησε από την εταιρεία SAOS FERRIES να αναβάλλει κατά μια τουλάχιστον εβδομάδα την ακινησία τους ΣΑΟΣ ΙΙ . Ωστόσο το θέμα για την εταιρεία είναι περίπλοκο για λόγους ασφάλειας και προγραμματισμού, όπως απάντησε εκπρόσωπός της.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει σημασία για το Δήμο είναι ότι χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων οι αντοχές μας θα εξαντληθούν πολύ σύντομα.
Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε σε όλες τις κατευθύνσεις και όσο χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί.

Διαβάστε ακόμη  Ακρίβεια: Πλήρης απουσία ελέγχων στην αγορά και μέτρα που δεν εφαρμόζονται