Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Πειθαρχική δίωξη εναντίον του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθ. Καραμπίνη άσκησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο μελών ΔΕΠ, μετά το πόρισμα που κατέθεσαν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

Η Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε διότι φέρεται να:

Ο κ. Καραμπίνης με την ιδιότητα του Αντιπρύτανη του ΔΠΘ μέχρι 31-10-2010 και στη συνέχεια του Πρύτανη απο 1-9-2014 έως σήμερα, συμμετείχε στα αρμόδια όργανα του ΔΠΘ που έλαβαν τις αποφάσεις για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού 447/2007 και τη σύναψη αναθέσεων των υπηρεσιών σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ για τα χρονικά διαστήματα από 1-1-2008 έως 2-2-2009, από 2-2—2010 έως 1-2-2011, από 190902014 έως 31-8-2015, στις πόλεις Κομοτηνή και Ξάνθη και από 7-9-2015 έως 9-11-2015 στις πόλεις Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, χωρίς να δηλώσει κώλυμα, ως όφειλε , λόγω της συμμετοχής της συζύγου του και πρώην υπαλλήλου του ΔΠΘ, ως συνιδρυτή σε εταιρεία στην οποία ήταν συνιδρυτής και ο καθηγητής Κ. Σιμόπουλος, ο οποίος ήταν μέτοχος στην ίδια εταιρεία με τον ανάδοχο των συμβάσεων σίτισης των φοιτητών του ΔΠΘ, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 7 του Κώδικα Διοικητικής διαδικασίας (ν. 2690/1999).

Πρυτανεία:Η πειθαρχική δίωξη του βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη.

Για προαναγγελθείσα από βήματος της Βουλής, από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, πειθαρχική δίωξη του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητή θανασίου Καραμπίνη, κάνει λόγο, με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, η οποία, όπως τονίζει “ βασίσθηκε σε ένα αναιτιολόγητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με στόχο να πλήξει τον Πρύτανη”.

Η Πρυτανεία υποστηρίζει από την πλευρά της με ανακοίνωση ότι:

Α. Ο Πρύτανης, σύμφωνα με το πόρισμα ‘κατηγορείται’ διότι η σύζυγός του το 2007 κατείχε μετοχές Ανώνυμης Εταιρείας φωτοβολταϊκών στην οποία μέτοχος ήταν και ο τότε Πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος.

Β. Με την απαράδεκτη όμως αιτιολογία, ότι ο κ. Σιμόπουλος κατείχε μετοχές και σε άλλη ΑΕ με συγγενή του παρόχου σίτισης, διώκεται σήμερα πειθαρχικά ο νυν πρύτανης για ένα ανύπαρκτο και κατασκευασμένο πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς καν να ισχυρίζονται ότι πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον.

Γ. Αντίθετα, σε περιπτώσεις που βάναυσα πλήττεται το Δημόσιο συμφέρον με απώλεια εκατομμυρίων ευρώ και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, το υπουργείο Παιδείας σε ουδεμία ενέργεια προέβη.