Πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη Χρυσούπολη. 3 συλλήψεις

Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 44, 25 (γυναίκες) και 29 (άντρας) ετών,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε δύο καταστήματα στις Πηγές και την Κεραμωτή Καβάλας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μετά από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Στο εσωτερικό του παραπάνω οχήματος βρέθηκαν οκτώ (8) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν δέκα (10) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, το όχημα των δραστών και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.