Πλατφόρμα αντίστασης στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και στην ανάλγητη εργοδοσία, οι διανομείς της e-food.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο τις Αθήνας από εργαζόμενους διανομείς στην πλατφόρμα efood, που πριν λίγες ημέρες έλαβαν “εκβιαστικά“ μηνύματα στα κινητά τους από την εργοδοσία, που ουσιαστικά τους έλεγε ή απόλυση ή μπλοκάκι με ελευθέριο ωράριο και δίκη σας ασφάλιση κ.α.

Κύμα αντιδράσεων από εργαζόμενους και χρήστες του Διαδικτύου ξεσηκώθηκαν απέναντι στην ανάλγητη εργοδοσία που ουσιαστικά κάνει χρήση του νόμου Χατζηδάκη  και τους δίνει την ευκαιρία να γυρίζει σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, έκανε την εταιρία να αναδιπλώνει, χωρίς ουσιαστικά να αλλάζει τη θέση της. 

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο του πρώην υπουργού παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  Νίκου Φίλη που στηρίζει την κινητοποίηση και τους αγώνες : Μπορεί τα social να βοηθάνε καθοριστικά στη διάδοση του μηνύματος, αλλά οι μάχες καταλήγουν και κερδίζονται στους δρόμους. 

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Φίλη 

Χαίρομαι να βλέπω τα παιδιά του e-food να γεμίζουν κατά εκατοντάδες το κέντρο της Αθήνας. 

Μπορεί τα social να βοηθάνε καθοριστικά στη διάδοση του μηνύματος, αλλά οι μάχες καταλήγουν και κερδίζονται στους δρόμους. 

Αυτή τη φορά, δεν μας φέρανε την παραγγελία. Μας φέρανε κάτι σημαντικότερο, ένα μήνυμα και μια ελπίδα.