Αναστάτωση επικρατεί στην Καβάλα τα τελευταία 24ωρα καθώς όπως έγινε γνωστό φτάνει σήμερα στο λιμάνι της πόλης, πλοίο με 1000 πρόσφυγες και μετανάστες , από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι τοπικοί φορείς είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς η Ειδομένη έχει κλείσει και οι μετανάστες θα βρεθούν τελικά παγιδευμένοι στην Καβάλα. Για το λόγο αυτό έγινε χθες ευρεία σύσκεψη όλων των τοπικών φορέων, μεταξύ των άλλων, με την παρουσία του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιου, του αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου και των δημάρχων Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, Παγγαίου Φίλιππα Αναστασιάδη και Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου όπου αφού συζήτησαν εκτενώς και με κάθε λεπτομέρεια την υφισταμένη κατάσταση κατέληξαν στα ακόλουθα:
Η κοινωνία της Π.Ε. Καβάλας είναι σε κάθε περίπτωση πρόθυμη στο μέτρο των δυνατοτήτων και στο πλαίσιο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Πλην όμως είναι κοινή εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες, αναγκαίες και στοιχειώσεις υποδομές για τη φιλοξενία των προσφύγων. Επίσης, δεν έχει παρασχεθεί καμία απολύτως πληροφόρηση από τους αρμόδιους κυβερνητικούς θεσμούς σχετικά με τυχόν υφιστάμενα σχέδια, δράσεις και προθέσεις για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.
Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω ζητείται: Η σύγκληση το συντομότερο δυνατό – σε κάθε περίπτωση έως το τέλος της εβδομάδας – όλων των εμπλεκόμενων τοπικών θεσμικών φορέων και με την απαραίτητη παρουσία των βουλευτών της Π.Ε. Καβάλας προκειμένου άμεσα και υπεύθυνα η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τους τρόπους και τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων από αυτήν μέτρων».
*Όσον αφορά την αυριανή άφιξη των προσφύγων, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη απέφυγαν να μιλήσουν συγκεκριμένα. Φαίνεται παρά ταύτα ότι θα επιδιωχθεί να γίνει ότι γίνεται σε κάθε άφιξη προσφύγων στο λιμάνι. Δηλαδή να μπουν στα λεωφορεία που θα τους περιμένουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Διαβάστε ακόμη  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην επέτειο των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Αλεξανδρούπολης.

Newsroom Alexpoli.gr