Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση των εθελοντών του Πολυκοινωνικού για τα αδέσποτα

Ήταν μια βραδιά που τα είχε όλα… μουσική, μόδα, αλλά πάνω από όλα… είχε την είδηση που όλοι οι φιλόζωοι της πόλης περίμεναν. Οι πρώτες ταΐστρες για τα αδέσποτα είναι γεγονός. Με τη βοήθεια των εθελοντών του Πολυκοινωνικού και όσων φιλόζωων βοήθησαν για την εκδήλωση χθες στο Απέναντι Live, δόθηκαν 4 ταΐστρες που θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στην πόλη.  “Είναι μια αρχή, κάνουμε τα πρώτα βήματα” δήλωσε ο πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αντώνης Βαμβακερός.

Ο κ. Βαμβακερός έδωσε τα συγχαρητήρια του στους εθελοντές και στη διοργανώτρια Ζέτα Γκούσκου για τις προσπάθειες τους. Τόνισε ακόμα ότι το Πολυκοινωνικό βοηθά χιλιάδες πολίτες αλλά μπορεί να βοηθήσει μέσω των εθελοντών του και στις προσπάθειες για βελτίωση της κατάστασης με τα αδέσποτα, σε συνεργασία πάντα με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Ζιώγας που με τη σειρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δράσεις των εθελοντών ενώ όπως είπε, όταν ανέλαβε την πρώτη φορά Αντιδήμαρχος δεν γνώριζε ότι είναι τόσοι πολλοί οι φιλόζωοι της πόλης και τώρα βλέπει ότι αυξάνονται. Ο κ. Ζιώγας ανακοίνωσε επίσης ότι σε λιγότερο από 1 μήνα θα έχουν μεταφερθεί τα ζώα του παλιού καταφυγίου στο νέο όπου ήδη έχει προσληφθεί γιατρός και θα έχουν τη φροντίδα που πρέπει.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίδειξη μόδας από το ατελιέ της Ίνας Μόκαλη ενώ η ορχήστρα με εθελοντές του πολυκοινωνικού, παρούσιασε ένα πρόγραμμα που χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρεβρισκόμενους. Επίσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση κατά την οποία δόθηκαν τροφές βάρους 1 τόνου σε εθελοντές καθώς και άλλα δώρα από επιχειρήσεις και κτηνιάτρους.

Στην εκδήλωση επίσης βρέθηκε ο βουλευτής Έβρου του Σύριζα κ. Δημήτρης Ρίζος, θέλοντας να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του στις πρωτοβουλίες εθελοντών.

Η εκδήλωση στηρίχτηκε από το alexpoli.gr, τον Maximum fm 93,6, το radiomax.gr και το reportal.gr ενώ την παρουσίαση έκανε ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Γιάννη Ναλμπάντη