ΠΟΕ – ΟΤΑ κατά δημοτικής αρχής Ζαμπούκη: Χρωστάνε υπερωρίες 6 μηνών και αδιαφορούν προκλητικά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της προς τους εργαζόμενους του Δήμου Αλεξανδρούπολης εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) για το γεγονός ότι εδώ και 6 μήνες σε 100 υπαλλήλους οφείλονται υπερωρίες έξι μηνών.

Υπενθυμίζουμε πως ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας αποφάσισε να απέχει από τα καθήκοντά του από τις 26/11 και μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης, περίπου εκατό (100) εργαζόμενοι δικαιούνται αποζημίωση υπερωριακής εργασίας για Σάββατα, Κυριακές, αργίες και εξαιρέσιμες, από τον Μάιο του 2022 μέχρι και σήμερα, αλλά η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα και αρνείται να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στο προσωπικό.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Αντί λοιπόν η Δημοτική Αρχή να πληρώσει τις υπερωρίες των εργαζομένων, κωφεύει και αδιαφορεί προκλητικά εντείνοντας το πρόβλημα που υπάρχει με τις αυξημένες ανάγκες και το περιορισμένο προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη  Success story της ΝΔ στις φυλακές Κομοτηνής: Στο 204% η πληρότητα και στρώματα γεμάτα κοριούς!

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στηρίζει την απόφαση αποχής που αποφάσισε να πραγματοποιήσει από τις 26 Νοεμβρίου 2022 και επ’ αόριστον, έως ότου λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Καλεί παράλληλα την Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει τις διαδικασίες για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων πριν η κατάσταση επιβαρυνθεί περαιτέρω».