Ποινή 40 μηνών σε εργοδότη εκβιαστή που ζητούσε πίσω τους μισθούς των εργαζομένων που κατέβαλε μέσω τραπέζης.

Σε 40 μήνες φυλάκιση για κατ’ εξακολούθηση εκβιασμό προς τους εργαζόμενούς του καταδικάστηκε ένας εργοδότης στα Χανιά. Ο εργοδότης ζητούσε εκβιαστικά από τους υπαλλήλους του να του επιστρέφουν μέρος του μισθού τους, που φαινομενικά τους κατέβαλε μέσω τραπέζης. 

Την υπόθεση γνωστοποίησε το Εργατικό Κέντρο Χανίων καλώντας και άλλους εργαζόμενους να καταγγέλλουν αντίστοιχες περιπτώσεις εκβιασμών στους εργασιακούς τους χώρους. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: 

Προχθές 13-9-2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων καταδίκασε σε 40 μήνες φυλάκιση, εργοδότη για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.

Έπειτα από έγγραφες καταγγελίες εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο , ότι ο εργοδότης τους, εκβιαστικά τους ζητούσε να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, προωθήσαμε τις παραπάνω καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο εργοδότης, ενώ τους πλήρωνε κανονικά – ως όφειλε – μέσω τραπέζης, τους ζητούσε στην συνέχεια να του επιστρέψουν ένα μέρος του μισθού τους, διαφορετικά «ή θα τους απέλυε ή θα τους άλλαζε χώρο εργασίας, ή δεν θα τους ανανέωνε την σύμβαση εργασίας». 

Χθες μετά από μία πολύωρη δίκη και εξετάσεις μαρτύρων το δικαστήριο καταδίκασε τον εργοδότη σε 40 μήνες φυλάκιση, για εκβιασμό εργαζομένων, κατ΄ εξακολούθηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού που αντιμετωπίζουν παρόμοια περιστατικά, να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς των εργοδοτών τους, αλλά να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο. όπου και θα έχουν την αμέριστη βοήθεια μας.

Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, όποιες και αν είναι αυτές, αρκεί να το γνωρίζουμε…. 

Efsyn