Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις για την κόντρα που έχει προκύψει μεταξύ των βουλευτών Σύριζα Έβρου και του βουλευτή της ΝΔ κ. Δημοσχάκη. Οι τρεις βουλευτές του Σύριζα με νέα ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι τους προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση του Βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Δημοσχάκη με αφορμή το γεγονός πως δεν πρόλαβε στη συζήτηση του Αναπτυξιακού νόμου να τοποθετηθεί.
Αναλυτικότερα η υπόλοιπη ανακοίνωση:
Πέρα από την κατανοητή, εν μέρει, έκφραση παραπόνων του για το ζήτημα, συμπεριλαμβάνει στην ανακοίνωση του σημεία, τα οποία δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες και στους φορείς του Νομού μας.
Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, αλλά θεωρούμε πως εκφράσεις όπως “αποκλείστηκαν ο Έβρος και η Θράκη από τη συζήτηση στη Βουλή για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο” , ή “δεν εισακούστηκαν τα προβλήματα, οι προτάσεις και τα παράπονα των Θρακιωτών και των Εβριτών” και το να υπογραμμίζεται “η αυστηρότητα του Προεδρείου της Βουλής, απέναντι στους Έλληνες ακρίτες” επειδή λόγω ολοκλήρωσης της συνεδρίασης δεν δόθηκε στον ίδιο ο λόγος, μόνο σύγχυση και αναταραχές μπορούν να προκαλέσουν στους αναγνώστες της παραπάνω δήλωσης, ενώ ταυτόχρονα προσβάλει και το κύρος της Βουλής των Ελλήνων.
Αρχικά, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Δημοσχάκη πως οι διαδικασίες κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων στην Ολομέλεια και οι χρόνοι είναι συγκεκριμένοι και συμφωνημένοι από το σώμα της Ολομέλειας. Επίσης, το Προεδρείο είναι διακομματικό. Το ότι δεν πρόλαβε λόγω χρόνου να μιλήσει, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αποκλεισμό ή εσκεμμένη ενέργεια, καθώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με την έγκαιρη προσέλευσή του στην έναρξη της συνεδρίασης. Άλλωστε, οι ομιλητές δεν επιλέγονται από το Προεδρείο, παρά δηλώνουμε οι ίδιοι την πρόθεσή μας να μιλήσουμε και η σειρά των ομιλητών προκύπτει βάσει του χρόνου που κάθε βουλευτής θα τοποθετήσει την κάρτα του στο ηλεκτρονικό σύστημα.
Εκτός αυτού, αξίζει να σημειωθεί πως σε καμία περίπτωση δεν αποκλείστηκε ο Έβρος και η Θράκη από τη συζήτηση, καθώς η Ολομέλεια της Τετάρτης 15ης Ιουνίου ξεκίνησε με την ομιλία της Βουλευτή Έβρου Αναστασίας Γκαρά. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία έλαβαν τον λόγο αρκετοί Βουλευτές της Θράκης και της Περιφέρειάς μας, τόσο από τη συμπολίτευση, όσο και από την αντιπολίτευση. Επίσης, υπενθυμίζουμε πως κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων κλήθηκε εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων του Νομού. Εκτός αν ο ίδιος ο κ. Δημοσχάκης θεωρεί πως έχει την αποκλειστικότητα στην εκπροσώπηση της περιοχής.
Όσον αφορά τις δηλώσεις πως ο Έβρος και η Θράκη εγκαταλείπονται με τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και πως η Ροδόπη και η Ξάνθη δεν θεωρούνται παραμεθόριοι Νομοί, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν πως στις παραμεθόριες περιοχές συμπεριλαμβάνονται αυτές που βρίσκονται σε απόσταση 30 χλμ από τα σύνορα, συμπεριλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου τους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, εκτός από τη δημοτική ενότητα Τοπείρου. Η Θράκη εντάσσεται στις παραμεθόριες περιοχές με ιδιαίτερα ενισχυμένα κίνητρα. Προς τι αλήθεια τόσα ψέματα ;
Θα περιμέναμε, βέβαια, την ίδια ευαισθησία που εκφράζεται για τον Έβρο στην ανακοίνωση του κου Δημοσχάκη, να είχε επιδείξει ο ίδιος και το κόμμα του, όταν κυβερνούσε και αποφάσιζε να κλείσει τη Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο, να κλείσει το εργοστάσιο Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, να εκτελεί Αναπτυξιακούς Νόμους που άφησαν κουφάρια στον Έβρο, λόγω διαπλοκής και αναποτελεσματικότητας. Θα περιμέναμε την ίδια ευαισθησία να δείξει και για την απαξίωση τόσων ετών του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για τη μη ολοκλήρωση της Εγνατίας οδού επί 15ετίας και αντιπλημμυρικών έργων, την απαξίωση του ΟΣΕ και το σταμάτημα των δρομολογίων των τραίνων, και τόσα άλλα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική που ακολούθησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, αφήνοντας πολλές πληγές στον Έβρο.
Μετά από χρόνια αδιαφορίας, κακών πολιτικών και πρακτικών, σκοπός μας είναι να επιλύσουμε προβλήματα, να επαναφέρουμε την πρόοδο, την εργασία και την ανάπτυξη στην περιοχή. Και οι πολίτες του Έβρου μας επέλεξαν γι’ αυτόν τον σκοπό. Ας αντιληφθούμε την κρισιμότητα της περιόδου, την αναγκαιότητα για σοβαρό αναπτυξιακό σχέδιο σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, χωρίς παραπληροφόρηση ή δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων για πολιτικό ή προσωπικό όφελος.
Επιτέλους, ας ασχοληθούμε με την πολιτική της ουσίας κι όχι των εντυπώσεων …