«Πόλη & Πολίτες»: Εκδήλωση με πολύ κόσμο και παλμό, κι ένας πολύ διαφορετικός Λαμπάκης

Έναν διαφορετικό Βαγγέλη Λαμπάκη είδαν το απόγευμα της Τετάρτης όσοι βρέθηκαν στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης, στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 ετών από τη δημιουργία της παράταξης «Πόλη και Πολίτες». Ο τέως Δήμαρχος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της παράταξής του στις δημοτικές εκλογές του 2023, κινούμενος σε ήπιους τόνους, δίνοντας έμφαση στην παρακαταθήκη έργων και παρεμβάσεων που άφησε μετά την 9ετή θητεία του, δίχως αντιπολιτευτικές κορώνες και παράλληλα αναγνωρίζοντας λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα του 2019.

Παρά το γεγονός ότι είμαστε 11 μήνες πριν τις εκλογές και στα τοπικά πράγματα επικρατεί σχετική ηρεμία, με τον κόσμο να είναι μουδιασμένος από όσα συμβαίνουν στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, ο κύριος Λαμπάκης κέρδισε το στοίχημα της συμμετοχής του κόσμου στην πρώτη αυτή εκδήλωση στην πορεία προς τις κάλπες. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, το δημοτικό  θέατρο γέμισε, ενώ αρκετοί ήταν και οι όρθιοι. Επιπλέον, πολλές φορές, ο λόγος του κυρίου Λαμπάκη διακόπτονταν από τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση και συζητήθηκε έντονα μετά το τέλος της εκδήλωσης, ήταν το γεγονός ότι ο τέως Δήμαρχος δεν αναφέρθηκε καθόλου στο σημερινό Δήμαρχο, ενώ όσες φορές μίλησε για τη δημοτική αρχή Ζαμπούκη ήταν εν είδει σύγκρισης με τα πεπραγμένα της δικής του θητείας, δίχως να ανεβάζει τους τόνους

Διαβάστε ακόμη  Έργα και ημέρες της ΝΔ: Αστεία θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, σημαντικά στην Οικονομική Επιτροπή

Ο κύριος Λαμπάκης είπε αρκετές φορές ότι η ήττα κλόνισε την παράταξη, όμως, η απόφαση του λαού, να την στείλει στην αντιπολίτευση, έγινε απολύτως σεβαστή. Η ήττα αυτή, όπως είπε, «με άλλαξε, διδάχθηκα από αυτήν, έγινα πιο άνθρωπος». Εστιάζοντας στα λάθη, που διαπίστωσε αργότερα και στα οποία οφείλονταν η ήττα, ο τέως Δήμαρχος σημείωσε ότι τα αναγνωρίζει και γι’ αυτό στην επόμενη θητεία επίκεντρο θα είναι ο απλός, αδύναμος άνθρωπος και η καθημερινότητα του πολίτη. Όσο για το γιατί επιμένει και συνεχίζει τη διεκδίκηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μαζί με τους συνεργάτες του, σημείωσε πως ο λόγος είναι η δημοκρατία, που σε διδάσκει και δεν σε απορρίπτει ποτέ, ενώ απώτερος στόχος του είναι να παραδώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση στελέχη έντιμα και ικανά, όταν εκείνος αποσυρθεί.

Σημειώνεται πως στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε βίντεο με τα έργα και τις ημέρες της δημοτικής αρχής Λαμπάκη, σε όλους τους τομείς, ενώ ομιλία για το λιμάνι και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε ο καθηγητής του ΔΠΘ Ιωάννης Μουρμούρης.